Đorđević: JAČANJE SARADNJE SA MAKEDONIJOM
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Susret sa Verom Jovanovskom–Tipko

Đorđević: JAČANJE SARADNJE SA MAKEDONIJOM

Politika -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, sastao se danas sa ambasadorkom Makedonije u Srbiji, Verom Jovanovskom–Tipko, kojoj je zahvalio na inicijativi makedonske strane za uspostavljanje normativno-pravnog okvira resornih ministarstava.

Kako je saopšteno, Đorđević je ocenio da će upravo taj korak biti dodatni impuls za unapređenje saradnje u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

On je zahvalio ambasadorki i na razumevanju da se u što hitnijem roku pokrene rešavanje pitanja zaostalih isplata penzijskih fondova Srbije i Makedonije, kao i za uspostavljanje okvira saradnje u oblasti zaštite vojnih memorijala na teritoriji obe zemlje.

Đorđević je ocenio kao veoma značajno da se u narednom periodu posebna pažnja posveti mogućnostima zajedničkog učešća u fondovima Evropske unije, u cilju podizanja nacionalnih kapaciteta, ali i proširivanja mogućnosti prekogranične saradnje.

Ambasadorka Jovanovska-Tipko čestitala je Đorđeviću na imenovanju za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ona je istakla da će Ambasada Republike Makedonije, kao i do sada, pružati podršku unapređenju saradnje dve zemlje.

Imajući u vidu obostrani interes za promociju pitanja rodne ravnopravnosti, dogovoreno je da će u narednom periodu biti organizovana zajednička tribina u cilju promovisanja dijaloga i osnaživanja prava žena.

Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track