SVE ZA FOTELJU: Umesto da ga kazni, SNS pravi vlast sa Ugljaninom!
Foto: Marina Lopičić

Naprednjaci u Tutinu u koaliciji sa SDA i SDP

SVE ZA FOTELJU: Umesto da ga kazni, SNS pravi vlast sa Ugljaninom!

Politika -

Ne prestaje da provocira Predsednik BNV ne prestaje da zagovara separatizam u Sandžaku, a u jeku tog skandala od režima dobio i nagradu

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin sklopio je politički savez sa Srpskom naprednom strankom u Tutinu, i to baš u trenutku njegove velike posvećenosti da probudi separatističke duhove u Sandžaku!

Vlada Srbije ne samo da nije osudila ili kaznila Ugljanina, koji ovih dana predano radi na organizovanju proslave 100 godina od kontroverzne Sjeničke konferencije i veličanju ideju o otcepljenju Sandžaka, već je stožerna stranka u Nemanjinoj u petak rešila da uđe u koaliciju sa SDA i sa Ugljaninom podeli tutinsku vlast.

Sramna svečanost

Ugljaninov bliski saradnik i predsednik Predsedništva njegove SDA Šemsudin Kučević najavio je da se sporazum o ulasku SDP i SNS u vlast koju drži SDA u Tutinu „uklapa u novo geopolitičko pomeranje u regionu“.

- Uspeli smo da postavimo temeljne principe na kojima ćemo da sarađujemo. Hoću posebno da naglasim da ovde nema više političkih partija, želim da vam naglasim da ove tri partije postaju jedna politička partija ovde u Tutinu - poručio je Kučević.

A njegov stranački šef juče je priredio svečanu sednicu BNV povodom proslave 100-godišnjice Sjeničke konferencije i sa nje pozvao EU, OEBS i UN da trajno reše status Sandžaka i Bošnjaka u Srbiji. On je rekao da je nakon Berlinskog kongresa Sandžak podeljen, bez ikakvog pravnog akta i dokumenta, u „celofan“ koji se zvao Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca.

Otvoreni separatizam

- Danas se taj celofan otvara, jer mi hoćemo da vidimo ko smo i gde smo. Pitanje o tome šta se tada desilo treba da otvore naučnici, a mi ćemo da podržimo sve ono što kaže nauka, od koje tražimo istinu i da ne dozvoli falsifikate - poručio je Ugljanin.

Kako je rekao, Bošnjaci, kao deo jedinstvenog nacionalnog korpusa s Bošnjacima u BiH, traže da budu jezičak na vagi u mirnom rešavanju jugoslovenske krize i evropskom putu Srbije.

I. K.

Sramna deklaracija

POCEPATI SANDŽAK I PRIPOJITI GA BIH

BNV je 2017. godinu proglasilo godinom Sjeničke konferencije, na kojoj su načelnici 12 opština u deklaraciji tražili da se Sandžak otcepi od Srbije i Crne Gore i pripoji BiH ili da dobije makar autonomiju. U prostorijama BNV juče je organizovan i okrugli sto na temu „Sjenička konferencija 1917-2017“. Ugljanin je nedavno za taj dokument rekao da je najvažnija politička platforma sandžačkih muslimana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track