Najnovije vesti

POTVRDA IZ SKOPLJA: Dobili smo notu Ambasade Srbije
Foto: AP

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije

POTVRDA IZ SKOPLJA: Dobili smo notu Ambasade Srbije

Politika

SKOPLJE - Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd.

MSP Makedonije je notu dobilo juče, prenose makedonski mediji.

"Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa MSP Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju", navodi se u saopštenju.

Makedonska TV Telma je prethodno javila, pozivajući se na izvore iz makedonskog MSP, da su svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju hitno su povučeni na konsultacije u Beograd.

Televizija navodi da nisu poznati razlozi za tu odluku, međutim, navodi i bi tim povodom danas mogao da se oglasi ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Prema saznanjima TV Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, tražila od makedonskih vlasti da povećaju bezbednost u celom objektu ambasade u Skoplju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...