GUST RASPORED SASTANAKA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić danas sa ambasadorima Nemačke, Velike Britanije i UAE
Foto: Nebojša Mandić

Razgovori u zgradi Predsedništva

GUST RASPORED SASTANAKA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Vučić danas sa ambasadorima Nemačke, Velike Britanije i UAE

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je danas odvojene sastanke sa ambasadorima Nemačke, Velike Britanije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prvo je na sastanku koji je počeo jutros u 8 časova razgovarao sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom o bilateralnim i regionalnim pitanjima, a razgovaralo se i o pripremama za predstojeći Samit o Zapadnom Balkanu, čiji će domaćin naredne godine biti Velika Britanija.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je naglasio da je Velika Britanija za Srbiju veoma važna zbog zajedničkih interesa u budućnosti i značajne pomoći i podrške koju pruža Srbiji.

Potom je u razgovoru sa аmbаsаdorom Nemаčke Akselom Ditmаnom rekao da će Balkan imati bolju budućnost ako se uspostave bolji srpsko-albanski odnosi.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je istаkаo vаžnost unutrаšnjeg dijаlogа o Kosovu i nаstаvka dijаlogа sа Prištinom u cilju uspostаvljаnjа dugoročnog mirа u regionu.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Na kraju je, sa početkom u 11.30 časova, održan sastanak sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džumom Rašidom Sejf Zajedeom al Daherijem, nakon čega se očekuje saopštenje za medije.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track