SAGOVORNICI DANASA SAGLASNI: Mediji "peru" biografiju Siniše Malog pred izbore
Foto: Beta

Sumnjaju da je potpis gradonačelnika falsifikovan u aferi "24 stana"

SAGOVORNICI DANASA SAGLASNI: Mediji "peru" biografiju Siniše Malog pred izbore

Politika -

Informacija "anonimnog izvora bliskog istrazi", koju su juče objavili pojedini prorežimski mediji, da je bugarski grafolog utvrdio da je potpis gradonačelnika Beograda Siniše Malog falsifikovan, te da on nije vlasnik of-šor kompanija niti 24 stana u Bugarskoj, pokušaj je pranja biografije Malog pred predstojeće gradske izbore, saglasni su sagovornici Danasa.

foto: Zorana Jevtić

"Grafolog kog je angažovala bugarska policija dokazao je da Siniša Mali nije vlasnik 24 stana u toj zemlji, a da je dokumentacija koja je predstavljena srpskoj javnosti ništa drugo do najobičniji falsifikat", "ekskluzivno" je saznanje koje je juče objavio jedan tabloid, pozivajući se na neimenovan izvor upućen u istragu. List nije dobio potvrdu niti demanti ove informacije iz MUP-a Srbije, dok sagovornici smatraju da je tekst proizvoljan, bez ikakvih dokaza, napisan u cilju da se "opere" biografija Siniše Malog.

POKUPOVAO POLA LETOVALIŠTA: Siniša Mali kupio 24 stana za 5 miliona evra!

Advokat i bivši ministar policije Božo Prelević kaže da je cilj navedenog teksta aboliranje Malog pred predstojeće izbore za gradonačelnika.

"Ozbiljan list u istraživačkom tekstu mora da navede podatke na osnovu kojih potkrepljuje svoje tvrdnje. Pisanje tabloida me uopšte ne iznenađuje. Što se mene tiče, mogli su da napišu i da Siniša Mali nije ni gradonačelnik", navodi Prelević. Na pitanje da li misli da će afera "24 stana" ikada dobiti sudski epilog, kategorički odgovara sa - ne.

"Za vreme ove vlasti sigurno je da neće", zaključuje Prelević.

Glavni i odgovorni urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović kaže da u spornom tekstu nema dovoljno informacija da bi uopšte mogao da ga komentariše.

foto: Zorana Jevtić

"Pominju izveštaj bugarskog grafologa, pa zatim bugarsku policiju bez dovoljno detalja iz tih dokumenata. Nije jasno ni o kom potpisu govore - Mali je potpisao dosta dokumenata u Bugarskoj. S druge strane, antrfile samog tog teksta je suprotan naslovu, jer u antrfileu kažu da je naša priča tačna i da Mali jeste direktor bugarskih firmi. Tako da ne razumem kako na jednom mestu kažu da je falsifikovan i nema veze s poslom sa stanovima, a na drugom kažu da ima", ističe Dojčinović za Danas dodajući da je tekst nelogičan i pun kontradiktornosti.

(Kurir.rs/Danas/Foto: Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Razgovor tačno u podne! Šta su se dogovorili Vučić i Zaev?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track