(FOTO) BRNABIĆKA U DRAČU: Makedonija neće glasati za Kosovo u Unesku, Zaev u poseti Srbiji u novembru!
Foto: Vlada Srbije

Premijerka donosi dobre vesti

(FOTO) BRNABIĆKA U DRAČU: Makedonija neće glasati za Kosovo u Unesku, Zaev u poseti Srbiji u novembru!

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija posvećena regionalnoj saradnji i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana. Ona je saopštila da Makedonija neće glasati za Kosovo u Unesku, kao i da će makedonski premijer Zoran Zaev posetiti Srbiju u novembru!

Ana Brnabić je to navela na društvenoj mreži Tviter po dolasku u Drač, na sastanak predsednika vlada regiona.

foto: Tanjug Printscreen

- Makedonski premijer Zoran Zaev posetiće Srbiju u novembru - to je danas u Draču izjavila premijerka Srbije Ana Brnabić, nakon razgovora sa Zaevim sa marginama neformalnog sastanaka premijera zemalja Zapadnog Balkana.

foto: AP

- Danas sam razgovarala sa Zaevim o događajima proteklih dana. Imamo dosta dobro razumevanje oko daljih koraka naše saradnje, ja sam ga pozvala i dogovorili smo se da poseti Srbiju u novembru, rekla je Brnabić. Tada će se, rekla je premijerka, dogovoriti i o održavanju zajedničke sednice vlada Srbije I Makedonije.

Albanski premijer Edi Rama dočekao je danas učesnike skupa u Draču na kojem će biti razgovora o regionalnoj saradnji i mogućnostima olakšavanja prekograničnog kretanja robe, stvaranja efikasnog transporta, digitalnoj ekonomiji, trgovini i ulaganjima.

foto: Facebook Printscreen

Na sastanku če učestvovati predstavnici Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Učestvuju i predstavnici Stalnog sekretarijata Komorskog investicionog foruma (KIF), prve zajedničke institucije u regionu koju su osnovale privredne komore ovih zemalja.

foto: Tanjug Printscreen

Sastanku u Draču pored lidera Zapadnog Balkana, prisustvovaće i komesar EU za dobrosusedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler.

Han je naveo na Tviteru da regionalna ekonomska saradnja nije zamena za evrointegracije zemalja Zapadnog Balkana.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Vlada Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal! Sekretarica Milana Krkobabića postala direktor “Pošte Srbije” i dovela preduzeće do ivice propasti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja