ODLAZEĆA POSETA: Vučić i Joksimovićeva razgovarali sa ambasadorom Hrvatske Markotićem
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Uzajamna zahvalnost na saradnji

ODLAZEĆA POSETA: Vučić i Joksimovićeva razgovarali sa ambasadorom Hrvatske Markotićem

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je pozvao hrvatski državni vrh da pokloni veću pažnju položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je, u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Hrvatskom Gordanom Markotićem, naglasio da će Srbija nastaviti da odgovorno ispunjava obaveze prema hrvatskoj i drugim manjinama koji žive u Srbiji. Vučić je Markotiću zahvalio na saradnji i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

I ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović je primila u oproštajnu posetu odlazećeg ambasadora Hrvatske Markotića.

foto: Zorana Jevtić

Razgovarali su o biletralnim odnosima dve zemlje, procesu evropskih integracija Srbije, stanju u Evropskoj uniji, odnosima u regionu i drugim temama.

Joksimović je naglasila da su odnosi Srbije i Hrvatske važni, ne samo za dve države, već i region i da bi otvorena pitanja trebalo rešavati iskrenom međusobnom komunikacijom. Ocenila je da negativna retorika ne sme da se čuje od visokih zvaničnika, jer kao takva može negativno uticati na dobrosusedske odnose.

(Kurir.rs/Agencije/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track