NEČUVENA BAHATOST VRHA MUP: Dok država štedi na platama policajaca, mafijaška kuma i direktor policije OBILAZE STANICE HELIKOPTEROM!
Foto: Fonet, Dado Đilas

njihova bahatost nema granica

NEČUVENA BAHATOST VRHA MUP: Dok država štedi na platama policajaca, mafijaška kuma i direktor policije OBILAZE STANICE HELIKOPTEROM!

Politika -

Dok država štedi na platama i dnevnicama policajaca i vatrogasaca koji svakodnevno rizikuju svoj život obavljajući dužnost, direktor policije Vladimir Rebić i državna sekretarka Dijana Hrkalović bahate se obilazeći policijske uprave po Srbiji helikopterom.

Ovo za Kurir tvrdi Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, koji kaže da je ovaj dvojac prevazišao čak i doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, koji nije na taj način koristio svoje privilegije.

Lete i u blizini Beograda

- Van svake pameti je da u policijske uprave koje su udaljene oko 60 km od Beograda Hrkalovićeva i Rebić idu u zvaničnu posetu helikopterom. To je bahatost da takva mesta obilaze helikopterom, a sve to iz budžeta MUP. Narod i zaposleni u policiji neka vide i neka se zapitaju da li treba da ih bude sramota zbog toga. Naši ljudi putuju iz najudaljenijih delova Srbije kako bi došli na posao, muče se ceo život, a neko dođe u MUP, za godinu dana izmenja deset najviših funkcija, enormno se obogati i koristi sve državne resurse da bi lagodno živeo - oštar je Mijailović.

On dodaje da im luksuzni automobili koji su im dostupni 24 časa nisu dovoljni, te su sada prešli na helikoptere.

- Sve to ide iz budžeta države, a za to se narodu guli koža s leđa. Ponašaju se kao da je MUP njihovo privatno vlasništvo. Mi jedva preživljavamo, svi smo u kreditima do guše, a bitno je da su oni rešili sve svoje životne probleme nakon što su seli u političke fotelje - priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, vrh MUP je u panici, a posete upravama započeli su prošle nedelje kako bi zaposlenima obećavali novu opremu, vozila i veće plate.

- Pričaju ljudima neke bajke, a s druge strane, pojedincima i prete sa željom da se što veći broj njih iščlani iz našeg sindikata, cilj im je da nekima uteraju strah u kosti. U ozbiljnom su problemu, pa sve to rade - objašnjava Mijailović.

Štede na dnevnicama

Kako kaže, za Rebića i Hrkalovićevu se organizuju čak i dočeci po dolasku u uprave.

- Pretpostavljamo da se zbog ovakvih stvari štedi na dnevnicama policajaca i vatrogasaca, koji su svakodnevno na terenu - zaključuje predsednik PSS.

Pitanja o tvrdnjama Policijskog sindikata uputili smo MUP, Dijani Hrkalović i Vladimiru Rebiću, ali nismo dobili odgovor.

Kuma mafije

POMAGALA SALETU MUTAVOM

Kao što je Kurir ranije pisao, Dijana Hrkalović (30), državna sekretarka MUP, izuzetno je bliska nekim pripadnicima beogradskog kriminalnog podzemlja, a posebno dobre odnose imala je s kontroverznim vođom navijača Partizana i osuđenim narko-dilerom Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, koji je prošle godine ubijen. Hrkalovićeva je trebalo da bude njegova venčana kuma, a drugi kum na tom venčanju trebalo je da bude njen dečko Nenad Vučković Vučko, koji je savetnik u Žandarmeriji, ali i jedan od vođa navijača Partizana. Prema saznanjima Kurira, Hrkalovićeva je Saletu Mutavom pomogla da čak 12 puta izbegne zatvor.

foto: Kurir

Kurir / Mina Branković

Foto: Fonet, Dado Đilas

POKLON DODATAK GURMAN

DANAS U KURIRU Izaberite ukusan, a lagan obrok!

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete recepte za pripremu jednostavnih, a ukusnih i zdravih salata kao obroka: salata od svežeg spanaća i karfiola, tunjevina sa pastom, salata od piletine, krompir salata, Valdorf Astorija itd.

foto: Gurman

Pored toga, otkrivamo i recepte za ukusne prelive koji će vaše jelo učiniti neodoljivim: preliv s peršunom i vlašcem, kombinacija limuna, bosiljka i lana i preliv s crvenim lukom.

Ne propustite najbolji dodatak za prave gurmane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track