VLADIMIR POLOVINA  O LABANOVIM PRETNJAMA: Poručio mi je da ću završiti u kovčegu
Foto: N1

Otvoreno

VLADIMIR POLOVINA O LABANOVIM PRETNJAMA: Poručio mi je da ću završiti u kovčegu

Politika -

Prst u oko Kao član SNS borim se protiv lokalnih naprednjaka s gradonačelnikom Subotice na čelu jer su uveli rođačko zapošljavanje u gradu i javnim preduzećima, čime su zapostavili izvorno članstvo stranke koja je sve njih dovela na vlast

Bogdan Laban me je napao i pretio mi jer sam ukazivao na loš rad lokalnog rukovodstva SNS, čiji sam i sam član, kaže u izjavi za Kurir Vladimir Polovina, asistenta na Građevinskom fakultetu u Beogradu, koga je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban brutalno izvređao i pretio mu smrću.

Kada je ceo slučaj prijavio policiji, završio je u pritvoru. Kaže da je u pritvoru zadržan po nalogu tužilaštva, a po Labanovoj prijavi.

Došljaci

- Laban moju legitimnu političku borbu očigledno doživljava kao pretnju po sopstvenu bezbednost. Neke od glavnih zamerki na rad gospodina Labana odnose se, pre svega, na rođačko zapošljavanje u gradskoj upravi i javnim preduzećima, kao i davanje prostora da i dalje veliki uticaj vrše one stranačke strukture (Saša Vučinić) koje su formalno izgubile na prethodnim izborima (kao članovi drugih stranaka). Laban i njegovi istomišljenici zapostavili su izvorno članstvo SNS, koje je u najvećoj meri zaslužno za dobar izborni rezultat naše stranke. Takođe, zaslužni su i za loše vođenje i zloupotrebu javnih preduzeća na lokalnom nivou, a zarad interesa vrha lokalnog rukovodstva - „Elektrovojvodina“, Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje „Subotica“, kao i Dečje pozorište, bolnice... - objašnjava razloge zbog kojih mu je gradonačelnik Subotice pretio smrću.

foto: Fonet

Najbolje rešenje

Ističe da kao naprednjak ne želi da vrši nikakav pritisak na stranku, ali ukazuje da je ubeđen da će vrh SNS da odvaga čitavu situaciju.

- Uveren sam da će izaći s najboljim mogućim rešenjem za građane Subotice. Moje dosadašnje aktivnosti kao člana SNS isključivo su bile usmerene na očuvanje njenog jedinstva, za razliku od vrha lokalnog rukovodstva - kaže Polovina.

Na pitanje da li je i ranije imao sukoba s gradonačelnikom Labanom, Polovina kaže da mu je susret s njima bio prvi:

- Prvi put sam se sreo s Labanom kad je nastao snimak na kome mi preti, ali sam obavešten da je ranije pred svedocima izjavljivao da ću „završiti u kovčegu“.

Podsetimo, vređanje i pretnje prvog čoveka Subotice, koji je Polovini zapretio da će mu iščupati grkljan i da će nositi betonske cipele, objavio je portal Espreso. Kad je snimak procurio, Laban se nevešto pravdao da nikome nije pretio smrću, kao i da ne razmišlja o ostavci.

Menja stranke

LABAN PRE ŠEST GODINA PLJUVAO PO NAPREDNJACIMA

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, pre nego što je preleteo u naprednjake, bio je član DSS i tada nije imao lepe reči o sadašnjem stranačkom dresu. Tako je 2011. govorio da je SNS svoju politiku promenio za 180 stepeni, da nisu nikakva opozicija i da su u dosluhu sa Savezom vojvođanskih Mađara.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Fonet, N1

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Bogdan Laban preti Vladimiru Polovini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track