VUČIĆ: Ne mislim da je neko želeo da mi naudi
Foto: Printscreen/ Happy TV

ne plaši se

VUČIĆ: Ne mislim da je neko želeo da mi naudi

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne veruje da je neko želeo da mu naudi kada je automobil "bentli" u Beogradu presekao kolonu u kojoj se nalazilo njegovo vozilo.

"Ništa strašno se nije dogodilo, pretpostavljam da su to slučajnosti... Gotovo sam uveren da njihova namera nije bila da meni naude. To je na nadležnima da utvrde", rekao je Vučić na televiziji Happy.

On je dodao da nije plašljiv i da čime god da mu prete ne mogu da naude Srbiji.

foto: EPA

Vučić je rekao da se incident u subotu dogodio pred drugi sastanak sa predsednikom i premijerkom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

On je rekao da ga je u subotu uveče kontatirao glavni urednik Politike Žako Rakić, koji je rekao da imaju informacije o dogadjaju na Topčiderskoj zvezdi, a da je on zamolio Rakića da to ne objavljuje.

Vučić je napomenuo da je to bia njegova želja, a ne pritisak, ali da je Politika to objavila i da misli da je ta informacija iz policijskih izvora, dodajući da za taj kanal nadležni nisu znali.

On je rekao da obično znaju za izvore iz policije koje imaju drugi mediji. Trojici ; mladića koji su u subotu automobilom "bentli" u subotu naleteli na kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je odredjen pritvor do 30 dana.

U pritvoru su osumnjičeni Luka R, Miloš T. i Stevan D, koji su bili u automobilu "bentli".

foto: Dragana Udovičić

Incident se dogodio u subotu oko 8.20 na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni i odredjeno im je zadržavanje do 48 časova, a prema navodima lista "Politika", reč je o radnicima obezbedjenja jedne beogradske diskoteke koji su od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Izvor "Politike" je naveo da mladići nisu imali nameru da preseku kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije, već da je do sudara došlo pošto je vozač "driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe".

Vučić: Bilo naredjeno da Tadićeve slike budu u ambasadama

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je pod oznakom hitno diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u vreme kada je predsednik bio Boris Tadić bilo naredjeno da se njegove slike okače u ambasadama i konzulatima.

Vučić je u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi doneo dopis u kome se traži da Tadićeve slike budu istaknute u kabinetima ambasadora, konzula i u prostorijama za prijem stranaka.

"Vuk Jeremić je tražio da se kače slike Borisa Tadića", rekao je Vučić. On je negodovao tvrdeći da mediji, "polovina dnevne štampe, nedeljnih novina i televizija", stalno govore o njegovim slikama, kojih "nigde nema", a da o Tadićevim slikama nikada nisu govorili.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije, povodom polemike da li u vojnim prostorijama treba da budu istaknute slike predsednika Aleksandra Vučića, da ne postoji nijedna ozbiljna vojska na svetu koja u svojim prostorijama nema sliku vrhovnog komandanta.

Vulin je rekao da je zanimljivo da nikom nije smetalo da se slike Borisa Tadića stavljaju i po diplomatskim predstavništvima i po vojnim objektima.

Iz Tadićeve Socijaldemokratske stranke (SDS) su potom naveli da on nikada nije naložio postavljanje svojih fotografija u vojnim objektima, diplomatskim predstavništvima ili bilo kojim državnim institucijama, kao i da nije imao saznanja da takve fotografije postoje niti ih je ikada video.

foto: Fonet, Filip Plavčić, Zorana Jevtić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je "militantna urinarna politika" jedina koju opozicija ima.

Nema politike u kojoj bi rekli "idite u Evropu nešto brže, uradite nešto sa Kosovom, nešto sa investicijama", ocenio je Vučić, koji navodi da može da izgubi poverenje građana, ali ne i obraz.

Kada budu izbori za predsednika za četiri i po godine, možda ću vama predati vlast ili nekome koga ja odredim. U međuvremenu čemo imati i parlamentarne izbore i neko će vama ili nekom drugom dati vlast, rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" na Televiziji Hepi.

Vučić je ocenio da je Milovan Brkić, koji na svako suđenje donese potvrdu da je lud, postao glavni ideolog srpske opozicije.

Ni u jednoj zemlji nije moguće da se javno preti predsedniku, ukazao je Vučić, pošto je u toku intervjua emitovan snimak izjave Brkića, koji govori da niko ne može da izbegne metak.

foto: Marina Lopičić, Nebojša Mandić

Vučić je tokom emisije pokazivao i čitao tvitove ljudi koji govore loše o njemu, porodici i njegovoj vlasti.

Kajem se što sam rekao da Siniša Mali neće biti naš kandidat za gradonačelnika Beograda, to je nepravda koju sam napravio pod strašnim pritiskom kojem sam podlegao, ocenio je večeras predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Vučić je u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi rekao da je dokazano da nije istina da Mali ima 24 stana u Bugarskoj i da je falsifikovan njegov potpis.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track