OBRADOVIĆ (DVERI): Predlog novog zakona vređa domaćice
Foto: Marina Lopičić

Još nije stigao pred poslanike

OBRADOVIĆ (DVERI): Predlog novog zakona vređa domaćice

Politika -

BEOGRAD - Pokret Dveri ocenio je danas da činjenica da Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti, uprkos što se o njemu mesecima govori, još nije stigao pred poslanike, pokazuje politiku SNS.

"Predlog zakona o rodnoj ravnopravnosti nije se našao u proceduri iz jednostavnog razloga što ministarka Zorana Mihajlović insistira da ona bude predlagač tog zakona, a Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja joj to osporava", navodi se u saopštenju Dveri.

Prema oceni Dveri, borba za ravnopravnost polova u Srbiji mora biti jasna i bez ičijih zadnjih namera i pokušaja sticanja ličnih političkih poena.

"Zašto ministarka insistira da se novi zakon nazove zakonom o ravnopravnosti rodova (takozvanoj 'rodnoj ravnopravnosti')? U Srbiji ne žive nikakvi 'rodovi' niti 'rodni identiteti' već žene i muškarci, devojčice i dečaci, sinovi i ćerke, očevi i majke, sestre, braća, tetke, teče", navode Dveri i ocenjuju da ženama u Srbiji nije potreban nikakav revolucionarni izum koji će navodno spasiti žene od nekakvih groznih kecelja i varjača.

"Nedopustivo je da ministarka potcenjuje žene zbog izbora da budu domaćice i primarno posvećene odgajanju dece i vođenju domaćinstva.

Pokret ocenjuje da žena u porodici mora da ima mogućnost izbora i odlučivanja, podršku države, mogućnost intelektualnog, profesionalnog ekonomskog razvoja, pre svega pravo na usklađenost profesionalnih i roditeljskih obaveza.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV): Tokom Vučićevog intervjua jedan od statista ponovo pao u nesvest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track