DINKIĆEVI SARADNICI PONOVO JAŠU: I Verko Stevanović pravi koaliciju sa SNS?!
Foto: Fonet

Zaređali

DINKIĆEVI SARADNICI PONOVO JAŠU: I Verko Stevanović pravi koaliciju sa SNS?!

Politika -

Posle Pokreta za Krajinu Boška Ničića, koji je kolektivno pristupio SNS, isto sprema i Zajedno za Šumadiju u Kragujevcu, što bi mogao biti uvod u smenu Nikolića

Iako je pre gotovo četiri godine zvanično izašao iz politike, Mlađan Dinkić, bivši lider URS i ministar finansija, i dalje, i to preko svojih saradnika na lokalu i vladajućeg SNS, praktično vlada iz senke!

Grupa građana Pokret za Krajinu Boška Ničića, gradonačelnika Zaječara, kolektivno je pristupio SNS u subotu, a kako Kurir saznaje, nije isključen sličan scenario i sa Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića u Kragujevcu. Time bi istovremeno mogao da se ubrza „pad“ aktuelnog gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića, sina bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

foto: Zorana Jevtić

Udar na Nikolića

Kako je Kurir već pisao, naprednjaci lagano puštaju niz vodu Nikolića juniora, a poslednji minus zabeležen je pošto je SNS doživeo svojevrsni debakl na izborima za savete mesnih zajednica u Kragujevcu, održanim 20. avgusta.

- Ovde u Kragujevcu je totalna katastrofa iako imaju podršku Vlade Srbije, koja je čak izdvajala dodatni novac ovoj lokalnoj vlasti, koju karakterišu neangažovanje, neznanje, nadobudnost, asocijalnost... Vrh vlasti i SNS postaju svesni toga i treba samo da razmisle šta će i kako će dalje delovati u Kragujevcu - kaže za Kurir Stevanović, koji nije negirao da će krenuti Ničićevim stopama u savez sa SNS.

- O tome odlučuje vrh SNS - da li im je stalo da se postojeće stvari u Kragujevcu promene. Kao gradonačelnik sam imao korektan odnos i finu saradnju s vlastima, ministrima, sadašnjim predsednikom Srbije - navodi Stevanović.

On kaže da je u korektnim odnosima i s Dinkićem, s kojim se povremeno čuje, ali ne razgovaraju o politici:

foto: Zorana Jevtić

Ničić povukao nogu

- On je izašao iz politike, sa tim više nema veze. A sa Boškom se družim. Procenio je da je za grad Zaječar dobro da se priključi SNS. Vidi se pomak, stvari idu nabolje.

Kurir je, podsetimo, još početkom juna pisao o tome da je upravo Dinkić ubedio Ničića da tada prvo napravi koaliciju sa SNS, a da isto radi i sa Stevanovićem u Kragujevcu. S druge strane, Radomir Nikolić nije želeo da komentariše mogućnost da Stevanović ostvari saradnju s njegovim SNS, što bi eventualno mogao biti uvod u njegovu smenu u tom gradu.

foto: Damir Dervišagić

Mlađan Dinkić

NISAM ČOVEK IZ SENKE

Mlađan Dinkić kaže da je politiku napustio pre tri i po godine i da mu ne pada ni na kraj pameti da se u nju ikad vraća.

- Već nekoliko godina se bavim drugim stvarima iz struke, tako da nemam nikakvog dodira s politikom niti znam šta rade ljudi koji su nekad bili sa mnom u stranci. Oni imaju sopstvene živote, a ja svoj. Nikad nisam bio „čovek iz senke“, pa nisam to ni sada. Već godinama više ne dajem nikakve intervjue... Tako da „vladam“ samo svojom porodicom, a vreme provodim samo sa iskrenim prijateljima - kazao je on za Kurir.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Zorana Jevtić, Fonet, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UŽIVO: Ko je ubica sa Dedinja?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track