(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO JE DAČIĆ DIGAO BLED NA NOGE, A NIJE ČAK NI ZAPEVAO: Kakva je to EU? Za doručak samo tri zemičke i to jedna prazna!
Foto: Youtube printscreen

Iskoristio priliku za šalu

(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO JE DAČIĆ DIGAO BLED NA NOGE, A NIJE ČAK NI ZAPEVAO: Kakva je to EU? Za doručak samo tri zemičke i to jedna prazna!

Politika -

BLED - Na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu i perspektivama za članstvo u EU, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić iskoristio je priliku za šalu na račun društva kojem čitav regon želi da se pridruži, komentarišući uslove i pogodnosti na Bledu gde se Strateški forumu održava.

"Ima nekih promena od prošle godine, stolice više nisu drvene", počeo je Dačić, izazvaši smeh u publici i među 11 učesnika panela.

Požalio se potom da su za doručak bile samo tri zemičke, a "od toga, jedna prazna", ali da mu je šef slovenačke diplomatije Karl Erjavec "objasnio" da su - "ipak u Sloveniji".

"Pa kakva je to EU, čime ćete nas privući?", upitao je Dačić, dodavši da se malo šali, ali da region toliko kasni za EU da se zaista stvara utisak da nikad nećemo ni ući u Uniju.

To, kako kaže, utiče na ocenu o EU kao organizaciji koja nema pravedan odnos prema zemljama Zapadnog Balkana.

"Ne mogu da verujem da su sve zemlje postale članice Unije bas zato što su ispunile sve kriterijume i mogu da se opkladim da kad bi to sad ponovo ulazile u EU bar trećina ne bi prošla te kriterijume", smatra Dačić.

Dačić se našalio i da ćemo, ako nas ne prime u EU, zatražiti prijem u Sjedinjene Američke Države, te dodao da ili ćemo "mi ući u EU ili ćemo joj se pridužiti ili će ona nama", posle čega su se okupljeni u sali nasmejali.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RASPEVANI MINISTAR Evo gde je sve Ivica Dačić pevao Miljacku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track