POLICIJSKA AKCIJA ZBOG NAVODNIH MALVERZACIJA U ZAJEČARU Advokat potvrdio za Kurir: Uhapšen Saša Mirković!
Foto: Zorana Jevtić

Lisice i na ruke još jednog funkcionera tadašnje zaječarske vlasti

POLICIJSKA AKCIJA ZBOG NAVODNIH MALVERZACIJA U ZAJEČARU Advokat potvrdio za Kurir: Uhapšen Saša Mirković!

Politika -

Saša Mirković je uhapšen jutros, potvrdio je za Kurir njegov advokat Miloš Lekić.

Mirković je osumnjičen za malverzacije u vreme dok je bio predsednik skupštine opštine Zaječar, a njegov advokat nam je rekao da je u kontaktu sa svojim klijentom.

"Ništa još ne znam. Istina je da su u pitanju navodne malverzacije u Zaječaru, ali tek treba da se vidim sa njim i saznam o čemu se radi", rekao nam je Lekić.

U istoj policijskoj akciji navodno je uhapšena još jedna osoba iz vrha tadašnje zaječarske vlasti.

Mirković je bio poslanik SNS, predsednik Skupštine Zaječara i pomoćnik ministra saobraćaja, kada je na čelu tog resora bio Milutin Mrkonjić. Međutim, isključen je iz SNS, jer, kako je tada objašnjeno, nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija.

MUP: Hapšenja u Zaječaru zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici MUP, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, uhapsili su M.T. i S.M., bivša odgovorna lica u Gradu Zaječaru, osumnjičene da su oštetili budžet Grada Zaječara u ukupnom iznosu od 13.960.799,90 dinara.

Njima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonom predviđenom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Jedan od uhapšenih je bivši predsednik opštine Zaječar Saša Mirković.

Kako se navodi u saopštenju, M.T. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva "OFY Company" DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track