PREDSEDNIK CIRSD ZOVE LIDERE NA UJEDINJENJE: Opozicija još ima šansu da pobedi!
Foto: Zorana Jevtić

moguć uspeh

PREDSEDNIK CIRSD ZOVE LIDERE NA UJEDINJENJE: Opozicija još ima šansu da pobedi!

Politika -

Bivši šef diplomatije smatra da je uspeh na beogradskim izborima moguć jedino zajedničkim nastupom

Predsednik CIRSD Vuk Jeremić ocenio je da opozicija „dobrano kasni“ kada je reč o formiranju zajedničkog fronta i jedinstvenog stava o izbornim uslovima, ali i dodao da još postoji prostor da na predstojećim izborima pobedi.

- Ali mislim da to neće biti moguće bilo kojim drugim nastupom osim zajedničkim. Samo tako ćemo moći da probudimo snagu naroda, koji vapi za jedinstvom, i uprkos nefer uslovima - od medijskih do svih drugih - odnesemo pobedu - rekao je Jeremić u intervjuu za Nin.

Jeremić, koji iz opreza prema mogućim „birokratskim smicalicama vlasti“ ne želi da saopšti ime stranke u čijem formiranju učestvuje, ocenio je da će opozicija propustiti realnu šansu da vlasti nanese udarac od kojeg ne bi mogla da se oporavi ako na predstojećim izborima nastupi „potpuno dezintegrisano“ i ako „svako bude išao na svoju stranu sa svojom listom i svojom pričom“.

Govoreći o mogućem bojkotu izbora zbog nefer uslova, Jeremić je rekao da ta opcija ne bi trebalo da bude apriori odbačena. - Vlastima treba da zajedno uputimo vrlo razumne i jednostavne zahteve na koje je teško reći „ne“. Ako oni ne budu ispunjeni, bojkot bi trebalo da bude na stolu. Naravno, što je više onih koji su spremni da stanu iza takve ideje, to će šanse za makar i delimično uspostavljanje pristojnih uslova biti veće - rekao je Jeremić.

E. K.

O koalicijama Dobro je da i Dveri budu s nama

Jeremić je rekao da postoji neslaganje u vezi s tim da li i Dveri treba da budu deo zajedničke opozicione koalicije, ali da to nije najveći problem.

- Dobro bi bilo imati što je moguće širi opozicioni narodni front, pogotovu u Beogradu, gde postoji kapacitet za pobedu. Lično verujem da bi to bilo lakše ukoliko bi i Dveri bile u njemu, ali nijednog trenutka nisam postavio nijedan ultimativan zahtev bilo kome od svojih sagovornika - rekao je Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track