PROTEST ISPRED TV PINK: Dveri prosule crtu belog praha na ulicu i pozvale Željka Mitrovića da izađe na crtu
Foto: Nebojša Mandić

poruka za vlasnika ružičaste televizije

PROTEST ISPRED TV PINK: Dveri prosule crtu belog praha na ulicu i pozvale Željka Mitrovića da izađe na crtu

Politika -

BEOGRAD - Učesnici protesta "Ovako više ne može" u organizaciji pokreta Dveri i Zdrave Srbije, prosuli su danas crtu belog praha ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu, a poslanik Dveri Srdjan Nogo rekao da je to "uvod u protest" i da je to crta na koju pozivaju vlasnika Pinka Željka Mitrovića da izađe.

"Pozivamo ga da dodje na crtu pa makar i ovde, s obzirom da je njen simpatizer, i da pred gradjanima odgovori na škakljiva pitanja", rekao je Nogo.

Po njegovim rečima, Mitrović od Srbije želi da napravi "rijaliti zadrugu".

"Kada Dveri dodju na vlast, Mitrović će biti u Zabeli", kazao je Nogo.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da crta koju su napravili predstavlja liniju izmedju "sistema vrednosti Željka Mitrovića, Televizije Pink i normalne Srbije".

"Ovo je bolestan sistem za pljačku, glupiranje i zamajavanje naroda. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jednako je Televizija Pink. On više gostuje na Pinku, nego na Radio-Televiziji Srbije, za njega je rijaliti sistem vrednosti", ocenio je Obradović.

Po njegovim rečima, Pink je "partijska televizija Srpske napredne stranke koja služi za napade na političke protivnike".

foto: Nebojša Mandić

Obradović je ponovio zahtev za zabranu Pinka i rijaliti programa dodajući da je Željko Mitrović "odavno trebalo da bude u zatvoru, ali da ga izbegava zbog veza sa svim dosadašnjim vlastima".

Lider Dveri je ocenio i da se sinoć dogodio "skandal" kada je kako je rekao, policija odložila hapšenje Zorana Marjanovića, osumnjičenog za prošlogodišnje ubistvo supruge Jelene, kako bi završio učešće u rijalitiju "Zadruga".

"Država je time stavljena u službu Željka Mitrovića. Pad Pinka biće početak pada vlasti SNS-a i zato je protest Dveri ispred privatne televizije zaboleo i SNS, i SPS i LDP. Ovde slavimo početak narodnih protesta protiv Aleksandra Vučića", kazao je Obradović.

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović oglasio se preko razglasa iz dvorišta svoje televizije navodeći da je danas "rodjendan Pinka", da je taj medij privatna svojina i da se "niko neće mešati u privatno vlasništvo i njegovu uredjivačku politiku".

Mitrović je dodao da lider Dveri "laže i obmanjuje gradjane".

Neki od učesnika skupa gadjali su korama od banane Mitrovića koga je štitilo privatno obezbedjenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja