SAŠA JANKOVIĆ: Čeda Jovanović je isti kao Marijan Rističević
Foto: Marina Lopičić, Fonet/Aleksandar Levajković

Lider PSG o brutalnim napadima

SAŠA JANKOVIĆ: Čeda Jovanović je isti kao Marijan Rističević

Politika -

Ne želim da komentarišem osobe poput Nebojše Krstića ili Jovanovića, svi nabrojani bili su redom uz sve vlasti posle Miloševića, od DOS do SNS, poručio lider PSG

Nakon što je lider LDP Čedomir Jovanović za predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sašu Jankovića rekao da su mu „očigledno bliži oni koji su palili ambasade i rušili Beograd“, bivši ombudsman reagovao je na ove napade kazavši da oni postaju sve „bezobzirniji i sramniji“, dok su oni koji ih proizvode sve glasniji i otrovniji.

- Svakodnevni napadi na sve koji hoće i mogu da nas izvedu iz laži, nasilja i siromaštva sve su bezobzirniji i sramniji. Ne želim da komentarišem osobe poput Nebojše Krstića ili Čedomira Jovanovića, baš kao što ne komentarišem Marijana Rističevića. Niko nikad nije uspeo da unedogled drži ljude u mraku, zabludi i strahu, neće ni Vučić. Jedno znam: svi nabrojani bili su redom uz sve vlasti posle Miloševića, od DOS do SNS. Sa nama neće, ni svi slični njima. To znaju i oni, zato su toliko glasni i otrovni - rekao je Janković za Kurir.

foto: Filip Plavčić

Međutim, tu napadima na lidera PSG nije kraj, naročito ako se ima u vidu da su Jankoviću pokušali da podmetnu i priču da će za gradske izbore podržati bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa isključivo zbog para, jer je Jankovićev pokret, kako su naveli pojedini mediji, zapao u finansijske probleme.

S druge strane, za lidera LDP nijedna vrsta koalicije nije moguća s pokretom Dveri, „koji su u stanju da batinaju novinarke, ali i zbog drugih stvari“, niti s Vukom Jeremićem, „koji se posle Vučićeve podrške i neuspeha u trci za genseka UN setio da postoji Srbija“.

Sanja Đurić - Foto: Marina Lopičić; Fonet/Aleksandar Levajković; Filip Plavčić

Dušan Janjić o nastupu naprednjaka na izborima

SNS nema jakog kandidata za Beograd

Sve glasnije najave da kampanju SNS za gradske izbore neće predvoditi jedna ličnost, već da će biti predstavljen tim za prestonicu, upućuju na zaključak da vladajuća stranka još uvek nema jakog kandidata. Predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić smatra da naprednjaci, sem Vučića, nemaju nikoga koga bi mogli da istaknu.

- To sigurno nisu Vesić, Mali... Sigurno da će ih u tom timu ojačati i Andrejom Mladenovićem. A to znači da oni planiraju da naprave malo širu listu za Beograd, da nije samo SNS tu. I treće, sigurno da će Vučić biti vrlo aktivan u izborima - mišljenja je Janjić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nije superheroj, ali uvek na strani potlačenih: Saznajte sve o Saši Jankoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track