KAZNE ZA POSLANIKE: Boško (Dveri) kažnjen sa 6.829, a Ješić (DS) sa 13.659 dinara
Foto: Marina Lopičić

DS i SRS protiv novčanog kažnjavanja poslanika

KAZNE ZA POSLANIKE: Boško (Dveri) kažnjen sa 6.829, a Ješić (DS) sa 13.659 dinara

Politika -

BEOGRAD - Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Srbije doneo je danas odluku o izricanju novčanih kazni za dvojicu poslanika zbog opomena izrečenih na sednici parlamenta zbog ometanja rada.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kažnjen je sa 10 odsto od plate, odnosno 6.829 dinara, a Goran Ješić (DS) sa 20 odsto od plate, odnosno sa 13.659 dinara.

foto: Dragan Kadić

Poslanici DS i SRS bili su protiv novčanog kažnjavanja poslanika.

"Principijalno ostajemo pri stavu da ne treba kažnjavati poslanike. Mi smo za to da se prekine sa ovom praksom i da se izbaci novčana kazna, da postoje mere koje su efikasnije, pa čak i privremeno udaljavanje sa sednice", rekao je poslanik SRS Milorad Mirčić.

On je ocenio da kažnjavanje poslanika nema veze sa održavanjem discipline već sa "sujetom" predsedavajućeg koji se, kaže, zbog toga "iživljava".

Poslanik DS Goran Ćirić rekao je da kazne pokazuju odnos predsedavajućih prema opoziciji, navodeći da je 99 odsto novčanih kazni izrečeno upravo poslanicima opozicije.Kaže da postoje dva načina vođenja sednica, jedan za vlast, a drugi za opoziciju.

Na današnjoj sednici odbor je dao pozitivno mišljenje Milanu Krivokapiću da pored poslaničke može da obavlja i funckiju vd direktora Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici Odbor je usvojio ostavke poslanika Milovana Bojića (SRS) i Aleksandre Đurović (SNS) i podneo ih skupštini koja treba da konstatuje prestanak mandata.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Najveći skandali u istoriji Skupštine Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track