Najnovije vesti

AFERA TETKA, POVERENIK TRAŽI: Tužilac da objavi zašto je odbacio prijavu protiv Vulina za stan
Foto: Beta/Nenad Petrović

Zbog interesovanja javnosti za taj slučaj

AFERA TETKA, POVERENIK TRAŽI: Tužilac da objavi zašto je odbacio prijavu protiv Vulina za stan

Politika

BEOGRAD - Poverenik za samostalnost tužilaca Goran Ilić ocenio je danas da bi bilo korisno da tužilac koji je odbacio krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina zbog sumnje u porekla novca kojim je kupio stan, objavi obrazloženje odluke zašto je to odlučio, posebno zbog interesovanja javnosti za taj slučaj.

"Ne mogu da komentarišem odluku konkretnog tužioca u 'slučaju Vulin'. Nisu mi poznati razlozi koje je nadležni tužilac imao prilikom donošenja odluke. Mislim da bi bilo korisno da nadležni tužilac objavi obrazloženje odluke ili deo obrazloženja", izjavio je Ilić.

foto: Stefan Jokić

Dodao je da se u tom slučaju ogledaju sve slabosti i problemi ustavnog i zakonskog položaja tužilaštva.

"Javnost, naime, unapred sumnja u pravilnost odluke tužioca u politički osetljivim predmetima, budući da je tužilaštvo pod jakim političkim uticajem zbog uloge izvršne vlasti u izboru starešina javnih tužilaštava. Sumnja ili bojazan u pravilnost je nekada opravdana, nekada ne, ali priča o političkom uticaju, po mom mišljenju, postojaće sve dok politika, zaslugom našeg Ustava, odlučuje o javnim tužiocima", rekao je ilić.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je da je 205.000 evra kojima je kupio stan u Beogradu, dobio kao dugoročni zajam od tetke svoje supruge.

To obrazloženje nije ubedilo Agenciju za borbu protiv korupcije, koja je Vulina prijavila Tužilaštvu za organizovani kriminal jer novac nije prijavljen na carini, niti na računima ministra i njegove supruge ima bilo kakvih dokaza o toj transakciji.

Ipak, posle dve godine, slučaj je zatvoren odbacivanjem krivične prijave Agencije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Nenad Petrović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VULINOVE IZMIŠLJOTINE: Kaže da je pešadinac a nije služio vojsku

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...