Najnovije vesti

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Stečaj Srpske fabrike stakla pokazuje potpuni slom pravnog sistema
Foto: Dragana Udovičić

bezakonje

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Stečaj Srpske fabrike stakla pokazuje potpuni slom pravnog sistema

Politika
19:27h

BEOGRAD, - Ma koliko se predsednik Srbije Aleksandar Vučić trudio da svakodnevnom igrom brojki prikaže da je stanje u Srbiji najbolje "u novijoj istoriji", pogubne posledice ekonomske politike SNS eksperata opšte prakse su svakog dana sve očiglednije, saopštio je Pokret slobodnih građana.

Kao najsvežiji primer u saopštenju se navodi pokretanje stečajnog postupka nad Srpskom fabrikom stakla u Paraćinu, praćenog otpuštanjem 230 radnika.

foto: FoNet

Da je reč o potpunom slomu pravnog sistema svedoče i navodi uplašenih radnika da je određivanje broja "prekobrojnih" učinjeno na osnovu nepoznatih kriterijuma, a kulminciju bezakonja predstavlja sprečavanje radnika da uđu u prostorije fabrike kako bi uzeli lične stvari, stoji u saopštenju.

Pokret slobodnih građana podseća javnost da je, komentarišući štrajk radnika preduzeća "Ratko Mitrović-Niskogradnja", Vučić nedvosmisleno izjavio da državu nije briga da li privatna preduzeća isplaćuju radnicima plate ili plaćaju samo 5.000 dinara.

Imajući u vidu poslednja otpuštanja u Paraćinu, Vučićeva izjava data na istoj konferenciji da će Srbija uskoro morati da uvozi radnu snagu dobija obrise crnog humora, ističe PSG.

foto: Printscreen N1

Da više ni sam ne veruje u priče o blagostanju svedoči i Vučićeva izjava prilikom posete Žagubici da je "ponosan što je došao među sirotinju", navodi se u saopštenju.

Svesni činjenice da većina stanovništva Srbije nema, kao Aleksandar Vulin, imućnu tetku u Kanadi, ni platežno sposobne roditelje kao Vučić, da im reševaju stambeno pitanje, PSG poziva gradjane da se svim demokratskim sredstvima odupru lažima, obmanama i pretnjama kojima vlast svakodnevno zastrašuje građane.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...