RAZGOVOR O EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Vučič se sastao s delegacijom britanskog Doma lordova
Foto: Nebojša Mandić

predsedništvo

RAZGOVOR O EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Vučič se sastao s delegacijom britanskog Doma lordova

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Doma lordova Parlamenta Velike Britanije sa kojima je razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije, saopšteno je iz Predsedništva.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Srbije je zahvalio predstavnicima Doma lordova na interesu za probleme sa kojima se Zapadni Balkan suočava i istakao da je još mnogo važnih pitanja na evropskoj agendi Srbije.

Vučić je izrazio zahvalnost što Velika Britanija, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.Vučić je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima i naglasio da je Srbija zainteresovana za njihovo dalje unapređenje i jačanje, posebno u oblasti ekonomije i povećanja britanskih investicija u Srbiji, navodi se u saopštenju.

"Spremni smo za kontinuirano jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou", rekao je Vučić i naglasio da očekuje da Velika Britanija pokaže više razumevanja za srpske stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Predstavnici Doma lordova britanskog parlamenta istakli su da njihova delegacija boravi u Srbiji radi prikupljanja informacija u cilju što bolje formulacije politike Velike Britanije prema Zapadnom Balkanu nakon Bregzita i definisanja modaliteta aktivnosti u pravcu doprinosa stabilnosti regiona.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja