EVO ŠTA SVE PRELAZI PREKO GRBAČE GLADNOG NARODA: Ana državnim avionom vodila devojku u Istanbul!
Foto: Tanjug

BAHAĆENJE

EVO ŠTA SVE PRELAZI PREKO GRBAČE GLADNOG NARODA: Ana državnim avionom vodila devojku u Istanbul!

Politika -

Premijerka Ana Brnabić je u Istanbul, na Evrobasket 2017, gde je otišla da bodri naše košarkaše, otputovala avionom Vlade Srbije, a u „falkonu“ je s njom bila i njena partnerka Milica Đurđić, saznaje Kurir iz više nezavisnih izvora! To znači da je premijerka na sportski događaj vodila svoju partnerku o trošku građana Srbije.

Brnabićeva je tog dana, kada se igrala finalna utakmica između Srbije i Slovenije, pre podne bila na Paradi ponosa sa još nekolicinom političara, ministara i funkcionera, da bi kasnije sa „svitom“ krenula Vladinim avionom put Istanbula.

- Brnabićeva je sa sobom na utakmicu povela i devojku, ali i jednu zajedničku prijateljicu. Sve su putovale Vladinim avionom, dakle, o trošku građana Srbije - kaže izvor Kurira iz Nemanjine 11.

Predsednička loža

I ne samo to. Milicu Đurđić, premijerkinu partnerku, nije čekalo samo mesto u „falkonu“ već i u svečanoj loži u dvorani u Turskoj, odmah pored premijera Slovenije Mira Cerara.

- Brnbićkina partnerka se nije krila, kao ni njena drugarica. One su, kao i premijerka, bile u svečanoj loži u hali u Istanbulu. Brnabićeva je sedela pored Cerara, a njena partnerka odmah red iza, dok je prijateljica sedela uz nju (Milicu Đurđić, prim. aut.). Obe su glasno navijale, radovale se. Iako su bile odmah iznad Brnabićeve i Cerara, premijerka je sve vreme bila koncentrisana na utakmicu i kolegu iz Slovenije - dodaje izvor našeg lista iz Vlade.

Premijerka nije htela da objasni zašto je o trošku građana

vodila doktorku u Instanbul

Nerazdvojne... Milica i Ana, foto: Kurir

Derikoža

Njih tri su se, otkriva naš sagovornik, odmah nakon utakmice i dodele medalja, kada je Srbija osvojila drugo mesto, vratile za Beograd Vladinim avionom.

Brnabićeva, kao ni njen portparol nisu odgovorili na pitanja poslata putem SMS.

Ovo nije prvo pojavljivanje premijerke s njenom partnerkom. Ona je kolege iz Vlade upoznala s Đurđićevom prilikom svečane večere koju je septembra prošle godine priredio Aleksandar Vučić, u to vreme premijer Srbije, za članove kabineta u restoranu u zgradi „Geozavoda“.

Podsetimo, njih dve treba ovih dana da se usele u rezidenciju na Dedinju od oko 1.000 kvadrata koju je Brnabićeva nedavno zatražila na korišćenje. Samo održavanje ovolike vile koštaće građane Srbije oko 15.000 evra mesečno.

foto: Fonet

Afera „Firma“ Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije

BRNABIĆKA JE U SUKOBU INTERESA

Iako je Brnabićka udeo u firmi „Enerdži end inovejšen“ prenela na svoju partnerku, s kojom već dugo živi, što znači da novac koji zarađuje kompanija ostaje „u kući“, odnosno da su povezana lica, iz Agencije za borbu protiv korupcije poručuju da u „ konkretnom slučaju nema osnova za pokretanje postupka za odlučivanje o povredi Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije protiv Ane Brnabić“.

- Ovo stoga što se obaveza prenosa upravljačkih prava propisana odredbama čl. 35 Zakona o Agenciji odnosi na sve funkcionere koji poseduju udeo u privrednom društvu više od tri odsto, a kako je uvidom u Registar privrednih subjekata utvrđeno da je Ana Brnabić 11. avgusta 2016. svoj osnivački udeo u „Enerdži end inovejšenu“ prenela na Milicu Đurđić, tako da su joj prestala sva prava koja je kao član ovog društva imala, pa i prava upravljanja, koja bi, da je ostala suvlasnik navedenog privrednog društva, morala preneti u skladu sa navedenom odredbom Zakona o Agenciji - naveli su u odgovoru iz Agencije.

Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije kaže da Savet ne ulazi u ta pitanja - sukoba interesa, zbog toga što zakon u tom delu primenjuje Agencija.

- Što se tiče mene lično, ne u ime Saveta, već mene lično, smatram da je to sukob interesa. Jer vanbračna zajednica jeste vrsta zajednice, to znači da pare ostaju u toj zajednici. Ana Brnabić kao premijer može da omogući svojoj nekadašnjoj firmi, u kojoj je predala udeo, da zaradi neka veća sredstva, a to što je omogućila toj firmi je u stvari omogućila i sebi. Ja smatram da je sukob interesa - poručila je ona.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurir

Foto: Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Tragedija u Kraljevu! Pretio da će bombom razneti svoje ukućane i policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track