AFERA TETKA Vučić traži: Sprovesti istragu o Vulinovom stanu!
Foto: Marina Lopičić

PREDSEDNIK SRBIJE O PISANJU KRIKA I KURIRA

AFERA TETKA Vučić traži: Sprovesti istragu o Vulinovom stanu!

Politika -

Da li mu je to dala sestra, tetka, strina ili je uzeo od bilo koga iz neke tadašnje vlasti, to je onda neko drugi kriv, rekao šef države na RTS

Nakon što je ministar odbrane Aleksandar Vulin otkrio na koji način je u zemlju uneo 205.000 evra koje mu je za kupovinu stana na Zvezdari navodno dala tetka iz Kanade, na ovu aferu osvrnuo se i predsednik Aleksandar Vučić, koji je, gostujući na RTS, maltene potvrdio da je Vulin „petljao“, ali da „nije ništa ukrao“.

- Predlažem da sve agencije povedu još jedanput istragu baš o Vulinovom stanu. Važno je za ljude da znaju da ništa nije ukrao, da se to nije dogodilo i da to nije njegovo otkada je na vlasti. To je veoma važan detalj, za razliku od svih ovih drugih koji su se obogatili na narodnoj grbači kad su na vlasti. Da li mu je to dala sestra, tetka, strina ili je uzeo od bilo koga iz neke tadašnje vlasti, to je onda neko drugi kriv. I možete da govorite o tome da li je petljao, da li je ovako ili onako, ali nije ukrao - rekao je Vučić.

- Ništa od toga nisam pratio jer sam bio u Njujorku, samo su mi rekli da postoji veliki napad na Vulina u Srbiji. Kad sam se vratio, pozvao sam Aleksandra i s njim sam razgovarao. E sada, ima jedan interesantan detalj koji ste vi tu preskočili... A kada je Vulin dobio taj stan? Važan je detalj. To je moje pitanje za vas - obratio se Vučić novinarki, na šta mu je ona odgovorila:

- Kada je bio direktor vladine Kancelarije za KiM.

Vučić je na to odgovorio da „nije istina“.

- Vulin je to dobio pre nego što je na bilo koji način ušao u Vladu. U junu mesecu 2012. nije bio ništa. Vlada je formirana početkom avgusta 2012... Dakle, mi smo ovim ustanovili da Vulin kao predstavnik vlasti nije ukrao ništa. Ako su te činjenice precizne, lako ćete proveriti, on nije ukrao ništa u vreme dok je bio na vlasti - rekao je Vučić.

Podsetimo, Vulin je u pokušaju da opravda iznos od 205.000 evra u kešu izjavio da je novac u Srbiju uneo neprimetno, i to u delovima po 9.000 evra, što bi matematički značilo da je čak 23 puta putovao iz Kanade u Srbiju.

Kurir / S. ÐURIĆ

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track