SAŠA JANKOVIĆ: Moguće je da ćemo stati uz Đilasa
Foto: Profimedia, Nebojša Mandić

LIDER PSG O KANDIDATU ZA BEOGRADSKE IZBORE

SAŠA JANKOVIĆ: Moguće je da ćemo stati uz Đilasa

Politika -

Predstavnici opozicije ističu da treba insistirati na ujedinjenju jer je to jedino rešenje

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da još razmišlja da li da se kandiduje za prvog čoveka prestonice, čime je samo podgrejao spekulacije da će upravo on okupiti veliki deo opozicije na predstojećim beogradskim izborima.

Izborna strategija se i dalje krije, ali su, prema našim saznanjima, pregovori prilično odmakli.

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković samo otkriva da je saradnja sa Đilasom moguća opcija za izbore u glavnom gradu.

- Moguće je da podržim Đilasa kao kandidata za gradonačelnika Beograda - izjavio je Janković za Kurir.

Opozicioni front koji bi stao iza eventualne kandidature Đilasa mogao bi pojačati i DS, čiji predsednik Dragan Šutanovac ne krije da njegova stranka insistira na okupljanju demokratske opozicije.

- Jedini interes DS je smena katastrofalnog režima i shodno tome insistiramo na okupljanju demokratske opozicije - rekao nam je juče Šutanovac.

Iz tabora Vuka Jeremića, koji je takođe viđen u ovom društvu, juče nisu želeli da komentarišu nagoveštaj Đilasove kandidature.

Vremena za pripremanje nastupa i kampanju sve je manje, jer su iz vladajućeg SNS već došle najave da se za izbore za Beograd verovatno neće čekati mart 2018, kada je krajnji rok, već će oni vanredno biti održani u decembru. Baš kao što ni naprednjaci još ne otkrivaju ko im je adut za prestonicu, tako je i Đilas, posle dugo ćutanja, samo rekao da još nije doneo odluku da li da se kandiduje, odnosno da još razmišlja o učešću na beogradskim izborima.

Aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je juče da će ostavku najverovatnije podneti pre isteka mandata. Na pitanje da li je njegova ostavka formalni uvod u prevremene izbore i da li je to jedini način da budu raspisani pre roka, gradonačelnik je odgovorio:

- Ne znam koji je drugi način - poručio je Mali.

foto: Marina Lopičić

Matematika SNS i SPS

PREMIJERA „VELIKE KOALICIJE“

Ni u taboru vladajuće koalicije još nema dogovora o formatu u kom će nastupiti na beogradskim izborima. Osnovna nedoumica je da li će prvi put nastupiti velika koalicija, odnosno da li će SPS uskočiti na listu sa SNS. Lider socijalista Ivica Dačić kaže da će odlučiti matematika.

- To je stvar procene da li dobijamo više sa zajedničkom listom ili ako idemo odvojeno. Politička saglasnost i SNS i SPS postoji, samo je stvar procene - objasnio je Dačić.

Kurir / I. K.

Foto: Nebojša Mandić, Profimedia, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Tragedija u Kraljevu! Pretio da će bombom razneti svoje ukućane i policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track