ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Ne očekujem vanredne parlamentarne izbore, već gradske u redovnom terminu!
Foto: Dragan Kadić

ldp

ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Ne očekujem vanredne parlamentarne izbore, već gradske u redovnom terminu!

Politika -

Ne očekujem vanredne parlamentarne izbore, već gradske u redovnom terminu i da budu raspisani u februaru, rekao je danas predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, navodeći da je ta stranka spremna za njih kad god budu.

On je, na konferenciji za novinare, naglasio da beogradski izbori nisu najvažnije pitanje za tu stranku već za nju postoji lista prioriteta, navodeći Kosovo i spoljnopolitičku orijentaciju.

Na žalost ne vidim da u društvu postoji svest o tome šta su politički prioriteti, naveo je Jovanović, dodajući da su to problemi koji se guraju pod tepih. Navodeći da beogradski izbori jesu važni, on je naveo da će LDP na njima učestvovati na način na koji je oduvek učestvovala, ali da nije dobra atmofera koja ih prati kao da je to sudnji dan.

Jovanović je rekao i da beogradski izbori ne mogu i nisu kompenzacija za sve političke promašaje stranaka koje su u slobodnom padu od 2012. zbog toga kako su se ponašale i sada se ponašaju.

Na pitanje da li je LDP spremna da saradjuje sa Srpskom narodnom strankom u Beogradu, Jovanović je rekao da jeste sa svakim ko je spreman da "uradi ono što mi smatramo da je potrebno da se uradi za grad". Ako postoji nešto što je korisno za ljude naravno da ću podržati, rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je LDP veća opozicija opoziciji ili vlastima, on je odgovorio pitanjem - u čemu se oni razlikuju u političkom smislu, dodajući da je LDP ista i prema jednima i prema drugima.

Vi govorite o ljudima koji se razlikuju po tome što su jedni na funkcijama a drugi nisu, recite mi neku razliku više, naglasio je Jovanović, navodeći i da je LDP opozicija i jednima i drugima.

Jovanović je rekao i da mu je drago što je Fiskalni savet potvrdio da postoji prostor za povećanje plata pet odsto, navodeći da to jese i uspeh Aleksandra Vučića ali i miliona ljudi koji su pristali i izneli svako svoj deo tereta.

Ne mislim da zaslužujemo aplauz ali sam zadovoljan što su svi stvovi LDP na tom planu dobili satisfakciju kroz realan život, rekao je Jovanović. Govoreći o presudi Apelacionog suda, Jovanović je rekao da mu je drago što je LDP 2012. kad je Miroslav Mišković sa sinom uhapšen bila stranka toliko drugačija od svih drugih i te "horske hajke" na čijem je talasu Vučić došao do 60 odsto glasova.

Prema njegovim rečima, tu je svako video malo svog ličnog trijumfa i satisfakcije u slomu Miškovića.

Za Jovanovića je, kaže, presuda Apelacionog suda, makar u tom smislu, velika satisfakcija Jovanović je rekao da se pokazuje i da ipak postoji dignitet i da nije čitavo srpsko pravosuđe "pod Vučićevom čizmom pa je stoga i besmislena ona teza o diktaturi".

Mi smo tome skloni, kad smo zajedno onda smo rajsko mesto a kad nismo onda si ti diktator a ja tvoja žrtva, rekao je Jovanović.

Kurir.rs/Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASLOV KURIR TV VESTI UŽIVO! Bukti rat u Vladi Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track