AKADEMIK TEODOROVIĆ POZIVA OPOZICIJU NA UJEDINJENJE: Samo jedna kolona osvaja Beograd!
Foto: FoNet

Pregovori o nastupu na prestoničkim izborima u toku

AKADEMIK TEODOROVIĆ POZIVA OPOZICIJU NA UJEDINJENJE: Samo jedna kolona osvaja Beograd!

Politika -

Akademik Dušan Tedorović pozvao je opozicione stranke i pokrete građanskog demokratskog društva da na predstojećim beogradskim izborima nastupe u jednoj koloni.

"Ne znam ko su sada sve kandidati, ali moj glas je glas za ujedinjenu opoziciju, koja bi mogla da se zove 'Beograd je svet' ili 'Odbranimo Beograd'. Mi moramo da se udružimo i da na svaki način sklonimo režim Aleksandra Vučića sa vlasti u Beogradu", rekao je Teodorović.

Ocenio je da je priča o više kolona "bolna priča", zbog toga što "elementarna matematika pokazuje da je jedna kolona stvar koja dobija beogradske izbore".

"Možda lideri pojedinih političkih stranaka i pokreta neće da se slože sa ovim što ću sada reći. Ako se posmatra Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana, Nova stranka i Demokratska stranka, radi se o neverovatnim programskim i ideološkim sličnostima. Može da se kaže da tu postoje velike razlike, ali su to ipak stranke i pokreti građanskog demokratskog društva", rekao je Teodorović.

On je rekao da je sada velika šansa da se ostave animozitete iz prošlosti iza, da se ozbiljno sedne i da se uči iz primera iz 2000. godine.

"Tada je Vojislav Koštunica pobedio Slobodana Miloševića. Siguran sam da tada nisu svi bili oduševljeni da baš Koštunica bude kandidat. Možda prvi Đindjić nije bio oduševljen, ali su smogli snage da se udruže i da dobiju te izbore", kazao je Teodorović.

(Kurir.rs/Beta/Radio Slobodna Evropa/Foto: Fonet/Božidar Petrović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track