PREMIJERKA O VULINU: Neću da radim pod pritiscima
Foto: Marina Lopičić, Beta

OKRUGLO PA NA ĆOŠE

PREMIJERKA O VULINU: Neću da radim pod pritiscima

Politika -

Pritisak medija svakako neće da ubrza ni nečiju smenu ni nečije angažovanje, rekla je Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić je povodom afere „Vulinova tetka“ izjavila da Vladu čekaju ozbiljne stvari i da ne treba gubiti vreme na slučaj kupovine stana za 205.000 evra, čije poreklo ministar odbrane ne može da dokaže.

Na pitanje da li će smeniti ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog afere u vezi sa kupovinom stana, premijerka je bila nedorečena i samo konstatovala da takve stvari neće komentarisati u javnosti.

Iza zatvorenih vrata

- O takvim stvarima odlučuje isključivo Vlada Srbije - i dodala:

- Ne želim da radim pod pritiskom, dakle, pritisak medija ili bilo koji drugi pritisak svakako neće da ubrza ni nečiju smenu ni nečije angažovanje.

Ona je rekla da ima lično mišljenje o slučaju koji se pojavio u medijima, a da je zvanično već iznela.

Ponovila je da razume emotivnu reakciju Pokreta socijalista, jer je i ona imala takvu reakciju kada je Krik objavio podatke koji se tiču nje, dodajući da objavljivanje imovine njene majke nije imalo veze sa njenim preuzimanjem funkcije u Vladi.

I sama se, kaže, zalaže za to da se provera imovine proširi na članove porodice, ali podseća da to sada nije slučaj.

- U svakom slučaju, kada je reč o stanu ministra odbrane, smatram da sve treba da se istraži i da državne institucije moraju da budu jake i nezavisne.

Brnabićeva je najavila da će 14. oktobra predstaviti rezultate rada Vlade u prvih sto dana mandata. Ona je takođe rekla da je prostor za rast plata nešto veći nego što to procenjuje Fiskalni savet i istakla da će Vlada uskoro objaviti za koliko procenata će biti povećane zarade.

Više prostora

- Verujem da imamo malo više prostora, ali razgovaraćemo i s njima - rekla je Brnabićeva povodom navoda Fiskalnog saveta da u budžetu ima novca za povećanje plata u javnom sektoru i penzija, ali maksimalno do pet odsto.

Kritika medija

O VLADI SVE NEGATIVNO

Odgovarajući na pitanje o slobodi medija i akciji više od 150 medija i nevladinih organizacija „Stop medijskom mraku“, Brnabićeva je rekla da nije videla da se mediji plaše:

- Znate kako znam da je četvrtak? Tako što, kad ustanem ujutru, stiže mi kliping i taj kliping izgleda ovako: negativan kliping, negativan kliping, negativan kliping... Nisam nikad videla da se neko uplašio da kaže šta god je hteo i o meni lično, i o Vladi, i o predsvedniku republike - izjavila je premijerka.

Kurir / E. K.

Foto: Marina Lopičić, Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Haos u Las Vegasu! Penzioner ubio preko pedeset ljudi?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track