(FOTO) ČANAK SA RETORIKE PREŠAO U PRAKSU: Podržavam referendum u Kataloniji!
Foto: Fonet

LSV istakao zastave Katalonije na partijskim prsotorijama

(FOTO) ČANAK SA RETORIKE PREŠAO U PRAKSU: Podržavam referendum u Kataloniji!

Politika -

Predsednik LSV Nenad Čanak je naveo da građani Katalonije moraju imati pravo da na biračkim mestima iskažu svoju volju.

foto: LSV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak saopštio je danas da ta stranka u potpunosti podržava nameru gradjana Katalonije da se na referendumu izjasne o svojoj budućnosti.

"Osnovno demokratsko pravo je da Katalonci na biračkim mestima iskažu svoju volju. Poštovanje demokratskih principa je važno, ne samo za Španiju, već i čitavu Evropu", poručio je Čanak u saopštenju.

foto: Dragana Udovičić

On je izrazio očekivanje da će referendumski proces proći u miru, uz poštovanje prava na slobodu opredeljenja i dodao da je to "u interesu kako građana Katalonije, tako i građana Španije".

foto: LSV

U nizu vojvođanskih mesta jutros su na partijskim prostorijama Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), uz zastave te stranke, istaknute i zastave Katalonije, saopštila je LSV.

Zastave Katalonije istaknute su u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Plandištu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Baču, Novom Bečeju i Kovačici.

foto: LSV

S druge strane, grafiti "Vojvodina = Katalonija" osvanuli su jutros u više mesta u Vojvodini - Novom Sadu, Zrenjaninu, Bačkoj Topoli, Subotici, Senti, Kikindi i Žablju.

Na grafitima ispisanim crnim sprejom nacrtana je i zastava Katalonije.

(Kurir.rs/Foto: Fonet/Imre Szabo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track