ZAVRŠENE HITNE KONSULTACIJE: Evo šta je odlučeno
Foto: Nebojša Mandić

POVODOM STAVA EK

ZAVRŠENE HITNE KONSULTACIJE: Evo šta je odlučeno

Politika -

Hitne konsultacije koje je sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon saopštenja Evropske komisije u kojem se kaže da se ne može porediti Katalonija i Kosovo završene su.

Konsultacijama su prisustvovali svi članovi vlade, premijerka Ana Brnabić, kao i predstavnici obaveštajnih i bezbednosnih agencija.

Zaključke je novinarima prenela premijerka Ana Brnabić.

- Jako nas je iznenadio stav Evropske komisije i sve ono što je govorio portparol. Hteli smo da vidimo kako da reagujemo u smislu šta sve dalje treba da pitamo Komisiju - rekla je Brnabić novinarima posle konsultacija državnog vrha kod predsednika Srbije.

- Među pitanjima će biti i da li međunarodno pravo važi za EU ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale države koje nisu članice EU- rekla je premijerka.

- Ja putujem u Brisel u ranije dogovorenu posetu, 10. i 11. oktobra i svakako ću tada odneti naše pismo i svakako će ovo biti jedna od tema - rekla je predsednica vlade.

Brnabić je navela da će pismo biti prosleđeno i svim državama koje nisu priznale tzv. državu Kosovo, da im se zahvalimo i damo na znanje koliko je važno što nisu to učinili i koliko su bili u pravu kada su branili i verovali u međunarodno pravo.

Ona je rekla da će pismo biti poslato i onima koji su priznali Kosovo, kako bi im se postavila ista pitanja, "a možda oni imaju neke odgovore za Srbiju".

Na sastanku su učestvovali i ministri vlade, te direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Katalonci glasali za nezavisnost, a šta će sad da urade? Ovo su moguće verzije raspleta španske krize!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track