GARDA, CRVENI TEPIH I HIMNA ZA PARLAMENTARCE: Počelo redovno jesenje zasedanje Narodne skupštine
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na dnevnom redu 11 tačaka

GARDA, CRVENI TEPIH I HIMNA ZA PARLAMENTARCE: Počelo redovno jesenje zasedanje Narodne skupštine

Politika -

Skupština Srbije počela je danas redovno jesenje zasedanje uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Pauza u Skupštini jer nema kvoruma, nastavak u 15 sati

Skupština Srbije danas je prekinula utvrđivanje dnevnog reda prve sednice redovnog jesenjeg zasedanje, jer nije bilo kvoruma za odlučivanje.

Tokom glasanja o dopunama dnevnog reda koje je trajalo nešto više od dva sata, poslanica Nove stranke Marinika Tepić tražila je da se proveri koliko je poslanika u sali.

Pošto je proverom kvoruma utvrđeno da je u sali prisutno 108 poslanika, predsednica parlamenta Maja Gojković odredila je pauzu do 15 sati, kada će parlament nastaviti rad. Za odlučivanje je potrebno prisustvo 126 poslanika.

Poslanici početak postavljaju pitanja i traže obaveštenja, kao i svakog utorka i četvrtka, i posle toga je utvrdjivanje dnevnog reda.

Među predloženim tačkama je Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu koji predvidja stručno usavršavanje funkcionera. Po obrazloženju tog zakona koji je podnela Vlada, najznačajnija novina je da će obuka biti obavezna i za najviše funkcionere - ministre, predsednike opština i načelnike.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Na dnevnom redu sednice je i Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, što bi omogućilo da se elektronski dokumenti priznaju kao i papirni.

Na dnevnom redu su i predlozi izmena Zakona o državnim službenicima i izmena Zakona o informacionoj bezbednosti.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Poslanici će utvrditi i sastav stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, a pred njima će biti i predlozi za članove skupštinskih odbora koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track