(VIDEO) I OVAJ KAMEN ZEMLJE SRBIJE... Boško (Dveri) doneo kamen s Kosmeta u Skupštinu, a evo šta je onda bilo
Foto: Printscreen

Recitovao rodoljubivu Đure Jakšića...

(VIDEO) I OVAJ KAMEN ZEMLJE SRBIJE... Boško (Dveri) doneo kamen s Kosmeta u Skupštinu, a evo šta je onda bilo

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković proglasila je jednominutnu pauzu kako bi se iz sale izneo kamen, koji je lider Dveri Boško Obradović upotrebio kao dodatni "argument" za usvajanje rezolucije Dveri o "odbrani Kosova i Metohije".

foto: Printscreen

Obradović je, na početku izlaganja o Kosovu i Metohiji, pokazao veliki kamen, za koji kaže da je doneo sa KiM, a zatim je recitovao stihove pesme Đure Jakšića "Otadžbina"...

"I ovaj kamen zemlje Srbije,

Što preteć suncu dere kroz oblak,

Sumornog čela mračnim borama,

O vekovečnosti priča dalekoj..."

Tada ga je prekinula Gojkovićeva i rekla da "poslanik ne sme da unese kamen u salu" i zamolila obezbeđenje da "pomogne Obradoviću da ga iznese iz sale".

foto: Printscreen

Obradović je potom rekao da to nije "neko kamenje", već kamen sa Kosova i Metohije, a Gojkovićeva je uzvratila sa: "Dokažite da ste doneli sa Kosova i Metohije".

"Pa da, juče sam bio na Kosovu i Metohiji i doneo sam kamen", rekao je Obradović.

foto: Printscreen

Predsednica parlamenta očigledno nije poverovala u poreklo kamenice, pa je rekla da ne razume kako je uopšte kamen unet u zgradu parlamenta i dodala da je zabranjeno unošenje oružja, "takvih predmeta" i kamenja.

"Ne znam kako je to uneto, ali to nije pitanje za vas. Vaše je da probate", rekla je ona. Sednica je potom nastavljena.

Obradović je zatim pozvao poslanike da prihvate rezoluciju Dveri za koju je rekao da je šansa za vraćanje na patriotski put, ali njegov predlog nije prihvaćen jer je stavljanje te tačke na dnevni red glasalo osam poslanika.

Pauza u Skupštini jer nema kvoruma, nastavak u 15 sati

Skupština Srbije danas je prekinula utvrđivanje dnevnog reda prve sednice redovnog jesenjeg zasedanje, jer nije bilo kvoruma za odlučivanje.

Tokom glasanja o dopunama dnevnog reda koje je trajalo nešto više od dva sata, poslanica Nove stranke Marinika Tepić tražila je da se proveri koliko je poslanika u sali.

Pošto je proverom kvoruma utvrđeno da je u sali prisutno 108 poslanika, predsednica parlamenta Maja Gojković odredila je pauzu do 15 sati, kada će parlament nastaviti rad. Za odlučivanje je potrebno prisustvo 126 poslanika.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track