Vučić o Kataloniji i Kosovu: Na pritiske se neću obazirati
Foto: Kancelarija Predsednika Republike

pREDSEDNIK U vARNI

Vučić o Kataloniji i Kosovu: Na pritiske se neću obazirati

Politika -

VARNA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, posle stavova Evropske unije o Kataloniji i Kosovu, od EU ne očekuje ništa, a da se na pritiske neće obazirati.

"Očekujem da nastave da vrše pritisak da ne šaljem pismo (zvanični dopis Srbije zbog stava EU da je katalonski referendum nelegalan, jer je Španija članica EU), da nastave pritisak da ne tražim odgovor na pismo, a onda da vrše pritisak za ne znam ni ja šta, to očekujem", rekao je Vučić novinarima posle sastanka u Varni sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke u utorak.

foto: Kancelarija Predsednika Republike

On je naveo da se na pritiske neće obazirati, jer kao predsednik Srbije ima dužnost da štiti otadžbinu, svoju zemlju. On smatra da nema pravo da se igra sa hiljadama kvadratnih kilometara naše teritorije, niti sa životima stotina hiljada ljudi.

U ovom trenutku, prema njegovim rečima, teško je pričati o poglavlju 12 ili 14 ili vladavini prava, kada je upravo EU pravo bacila pod noge.

"O kom poglavlju ili vladavini prava da pričam - danas kada je pokazano da je pravo stavljeno pod noge", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kancelarija predsednika Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Talas otcepljenja trese Evropu! Ovo je pet regija koje će uskoro krenuti put nezavisnosti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja