POKRET UJEDINJENIH FANTOMA: Srećan ti 17. rođendan Murta
Foto: PUF

povodom 5.oktobra

POKRET UJEDINJENIH FANTOMA: Srećan ti 17. rođendan Murta

Politika -

Pokret ujedinjenih fantoma obratio se javnosti ironičnim pismom povodom godišnjice prevrata 5. oktobra.

"Poštovani slavljeniče Murta,

Kada si na današnji dan 5. oktobra 2000. godine uzjahao umesto Kurte na državnog konja svi smo verovali da si ti onaj pošteni jahač koji će nam doneti bolje sutra. Bili smo tamo toga dana. Evo prošlo je od tada sedamnaest godina. Na tom istom konju je ponovo Kurta , a ti opet tražiš svoju novu šansu. Možda nema puno konja, ali magaraca i ovaca ima sigurno, mada su se i oni opametili. Ono što i ti i Kurta dobro znate jeste da ne smete da dozvolite da se pojavi neki treći jahač i pomrsi vam konce. To ti je kao igra karata. Ti i Kurta godinama igrate karte u pare. Jednom dobije Kurta a, drugi put Murta, ali sve u svemu pare ostaju izmedju vas dvojice. Nikako ne dozvoljavate trećem da se uključi u igru jer ako treći pobedi odnosi pare, a vas dvojica ostajete bez plena. Zato je 5. oktobar dan kada je Murta počeo da puni svoje džepove, odnosno kada si ti bio bolji igrač.

Iz tih razloga mi iz Pokreta ujedinjenih fantoma nazivamo 5. oktobar Murtinim danom. Ako ti nešto znači, fantomima si draži ti nego tvoj drugar Kurta jer njega nismo ni želeli da upoznamo, ali smo na svojoj koži osetili njegove džokejske sposobnosti.

Ako se ikada bude biralo između tebe i Kurte, a biraće se, uvek ćemo podržati pre tebe, samo iz prostog razloga što ćemo tebe posle lakše pobediti. Ali onda se više ni Kurta ni Murta nikada neće vratiti.

Pošto si najavio da ćeš 6. oktobra slaviti rođendan pod sloganom „izbori se za izbore bez fantomki i ucena“ samim tim si nam dao do znanja da mi fantomi nismo poželjni na tvom rođendanskom veselju.

Bez obzira na sve, SREĆAN ROĐENDAN MURTA I DA SI NAM ŽIV I ZDRAV!

S poštovanjem

Pokret ujedinjenih fantoma"

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Bio jednom jedan 5. Oktobar!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track