Najnovije vesti

OPOZICIJA PORUČILA: Izborićemo se za fer i poštene izbore
Foto: Fonet

Zahtev

OPOZICIJA PORUČILA: Izborićemo se za fer i poštene izbore

Politika

Uz Pokret slobodnih građana Saše Jankovića stali i DS, SDS, Vuk Jeremić, Ljubiša Preletačević Beli...

Lideri srpske opozicije, uoči jučerašnjeg protesta u Beogradu koji je inicirao PSG Saše Jankovića, a kojem su se pridružili i DS, SDS, štab Vuka Jeremića i ostale opozicione partije, poručili su da će neće odustati od fer i poštenih izbora za prestonicu.

- Tema skupa je pravo građana na fer, poštene i slobodne izbore, a svi su dobrodošli - i građani, i političke stranke, i udruženja, i sindikati - rekao je uoči skupa lider PSG Saša Janković i istakao da on neće govoriti na tom skupu.

foto: Dado Đilas


Legitimitet


Iz partije Borisa Tadića oglasili su se na Fejsbuk stranici, gde su takođe poručili da se zalažu za fer glasanje.


Podršku opoziciji dao je i Ljubiša Preletačević Beli.

- Podržavamo borbu za fer, poštene i slobodne izbore. Nije dovoljan samo legalitet, važan je i legitimitet - poručio je Beli.


Kako su za Kurir rekli u Novoj stranci Zorana Živkovića, ali i u DSS, nisu pozvali svoje pristalice da se okupe sinoć u centru Beograda jer nisu ni dobili poziv.

- Niti se neko konsultovao s nama, niti nas je formalno pozvao. Naravno da su izborni uslovi važan segment izbornog procesa i naravno da je Nova stranka posvećena borbi za te uslove, ali ne na ovakav način - rekao je Živković, a iste razloge za neučestvovanje na skupu naveli su i u DSS.


Ko nije pozvan


- Nismo pozvani. DSS se istinski zalagao za dijalog sa celokupnom opozicijom o temi izbornih pravila, a posebno o pitanjima njihove zloupotrebe od vlasti, i to se neće menjati - rekao je Dejan Šulkić.

foto: Beta, Zorana Jevtić

Podrška

I POZNATI UZ OPOZICIJU


Iz PSG su najavili da će skup otvoriti Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, a o pravu na fer i poštene izbore planirano je da govore reditelj i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Janko Baljak, istoričar, književnik i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Gojko Tešić, advokat Vladimir Gajić, student i aktivista Filip Vukša i glumac Sergej Trifunović.

 

Kurir / Sanja Đurić

 

Foto: Fonet, Zorana Jevtić, Beta, Dado Đilas

 

   

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Putin i Tramp šalju izaslanike u Beograd na istorijski sastanak!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...