DRAGAN MARKOVIĆ PALMA O PRESUDI ORIĆU: Sramna odluka suda u Sarajevu, 3.267 ubijenih Srba njima ne znače ništa
Foto: Nemanja Pančić

sa Gotovinom i Haradinajem, on je zločinac prvog reda

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA O PRESUDI ORIĆU: Sramna odluka suda u Sarajevu, 3.267 ubijenih Srba njima ne znače ništa

Politika -

JAGODINA - Odluka Suda BiH je još jedna politička, a ne pravna odluka, kao i sve odluke Međunarodnog suda čije su članice zemlje koje su izvršile agresiju na Srbiju.

Za Sud Bosne i Hercegovine u Sarajevu, 3.267 ubijenih srpskih civila i vojnika u Bratuncu, Kravicama i ostalim mestima srednjeg Podrinja tokom građanskog rata 90-ih godina prošlog veka ne znače ništa. Te Srbe pobile su jedinice Armije BiH, koja je u tom kraju bila pod komandom Nasera Orića” , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma.

“Pored toga, više stotina srpskih sela u podrinjskom kraju Bosne i Hercegovine je do temelja razoreno i spaljeno, a imovina opljačkana i preneta u muslimanska sela i njihov tadašnji centar Srebrenicu. Tim strašnim zločinima komandovao je Naser Orić. Poruka koju Hag, Zagreb, Sarajevo i Priština šalju Srbiji i svetu je zastrašujuća. Ante Gotovina, Ramuš Haradinaj i Naser Orić su danas slobodni ljudi. Za Jedinstvenu Srbiju, i Gotovina, i Haradinaj i Orić su ratni zločinci prvog reda. Odluka Suda Bosne i Hercegovine u Sarajevu je sramna” , istakao je Marković.

(Kurir.rs/Foto: Kurir/Nemanja Pančić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track