(KURIR TV) SVEČANI DOČEK ISPRED PALATE SRBIJA: Vučić himnom i gardom dočekao Erdogana
Foto: Zorana Jevtić

Turski predsednik u dvodnevnoj poseti

(KURIR TV) SVEČANI DOČEK ISPRED PALATE SRBIJA: Vučić himnom i gardom dočekao Erdogana

Politika -
1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palate Srbija predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

foto: Zorana Jevtić

Za Erdogana je priređen svečani doček, uz postrojenu Gardu i intoniranje himni dve zemlje, a pored predsednika Vučića, turskog zvaničnika dočekali su i članovi Vlade Srbije.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić
foto: Miloš Lončar

Nakon dočeka, uslediće tet-a-tet razgovor predsednika, a zatim i sastanci dve delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

foto: Printscreen

Dva predsednika obratiće se medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare, a zatim će učestvovati na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija - Turska, gde će se obratiti učesnicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumevanju.

foto: Printscreen

Završen sastanak Vučića i Erdogana, počeo sastanak delegacija

Erdogan i Vučić razgovarali su danas u Palati Srbija nešto duže od jednog sata, a potom su nastavili razgovor na plenarnom sastanku sa članovima delegacija dve zemlje.

foto: Zorana Jevtić

Očekuje se da će posle plenarnog sastanka Srbija i Turska potpisati nekoliko medjudržavnih sporazuma, potom će se Erdogan i Vučić obratiti novinarima.

Dvojica predsednika obratiće se popodne učesnicima Poslovnog foruma Srbija-Turska u Hotelu Hajat gde su pre podne već počeli bilateralni sastanci privrednika.

foto: Zorana Jevtić

Sutra, 11. oktobra, posetiće Novi Pazar gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

foto: Zorana Jevtić

U sklopu posete, obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.

foto: Printscreen

Sa turskim predsednikom dolaze i predstavnici i vlasnici velikih turskih kompanija iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, turizma, poljoprivrede do prehrambene industrije i metalskog sektora. Erdogan je sinoć doputovao u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsednik Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić/Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

50 telohranitelja i 3.000 srpskih policajaca čuva Erdogana! Vanredne mere bezbednosti zbog posete predsednika Turske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja