HEJBROTEN Iskustva nordijskog i Zapadnog Balkana su nešto od čega možemo da učimo!
TANJUG/ DIMITRIJE GOLL, Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

KOnferencija o NOrdijskim iskustvima u regionu

HEJBROTEN Iskustva nordijskog i Zapadnog Balkana su nešto od čega možemo da učimo!

Politika -

BEOGRAD - Iskustva nordijskog i regiona Zapadnog Balkana su nešto od čega možemo da učimo, izjavio je danas u Skupštini Srbije generalni sekretar Nordijskog saveta ministara Dagfin Hejbroten.

U izjavi medijima posle konferencije o nordijskim iskustvima u regionalnoj saradnji, on je rekao da su tokom skupa razmenjena iskustva o takvoj saradnji, dodajući da u oba regiona postoje stvari od kojih može da se nešto nauči.

Bliskost nordijskih zemalja nam daje neku dodatnu vrednost koju smo iskoristili zajedno jer smo tako jači, rekao je Hejbroten.

foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Norveški ambasador u Srbiji Arne Sanes Bjornstad je rekao da bi mogao da sumira svoje utiske o konferenciji u tri teme: izgradnja poverenja, gledanje u budućnost i nalaženje praktičnih i pragmatičnih rešenja.

Mi smo to uspeli da uradimo uprkos razlikama i verujemo da bi vi na Zapadnom Balkanu mogli da uradite isto. Treba da vidite šta smo uradili dobro, a šta nismo i da učite iz toga, rekao je on.

Potrpredsenik Skupštine Srbije Vladimir Marinković je ocenio da od nordijskih zemalja može mnogo da se nauči, dodajući da će Srbija umeti da ceni podršku nordijskih zemalja u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track