NESTAO TOMA NIKOLIĆ: Bivši predsednik u zemlju propao! Vlada ne može da uspostavi kontakt
Foto: Dado Đilas

Vlada u poteri za bivšim predsednikom

NESTAO TOMA NIKOLIĆ: Bivši predsednik u zemlju propao! Vlada ne može da uspostavi kontakt

Politika -

Službenici iz Nemanjine 11 danima ne mogu da stupe u kontakt sa Savetom za saradnju sa Rusijom i Kinom jer mu ne rade telefoni, a više nema ni sajt ni mejl adresu

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je novi državni posao, ali je rešio da ga radi u strogoj ilegali. Zvuči neverovatno, ali Nacionalnom savetu za saradnju sa Rusijom i Kinom, koji vodi dojučerašnji šef države, ne može da uđe u trag čak ni Vlada Srbije koja ga je osnovala!

Prema saznanjima Kurira, Vladine službe još nisu uspele da uspostave bilo kakvu komunikaciju sa Nikolićevim savetom, iako je od njegovog konstituisanja prošlo dva i po meseca.

- Nemamo kome da šaljemo zvanične dopise, niti postoji neko iz tog saveta sa kim možemo da koordiniramo aktivnosti. Ipak je reč o savetu koji je pod nadležnošću Vlade i nije baš normalno da oni ne znaju šta mi radimo, niti mi znamo šta oni rade. Što se tiče nas u Naminjinoj 11, savet za nas kao da ne postoji, jer nema sajt, kontakt telefone, elektronske adrese... Nemamo kome da se obratimo - otkriva izvor Kurira iz Vlade Srbije.

foto: Vladimir Milovanović

Nikolić je za svoje nove zadatke od Vlade dobio kancelarije u centru Beograda, iz kojih je morala da se iseli Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima iz regiona. Iako je bilo planirano da zaposleni iz uprave ostanu u prizemlju zgrade u Vase Čarapića 20, oni su odlukom Vlade preseljeni u Ministarstvo spoljnih poslova.

- Telefoni koje je koristila uprava preneti su u nove prostorije. Ne znamo koje koristi savet, niti gde su njihovi zaposleni smešteni. Rečeno nam je samo da se selimo i nemamo nikakav kontakt s njima - rekla nam je službenica uprave.

Konstitutivna sednica Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom održana je 24. jula i na njoj su definisane upravo oblasti na kojima će biti važna koordinacija sa Vladom. Uglavnom je reč o velikom broju projekata u oblasti saobraćaja i energetike.

Izolacija

NE ODGOVARA NI NA PORUKE

Kako Vlada nije uspela da stupi u kontakt sa Nikolićem, nije ni Kurir. Doduše, jesmo bivšem predsedniku poslali poruku na lični telefon, ali on nije odgovorio.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Vladimir Milovanović, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track