(KURIR TV) O AFERI TETKA U KRUŠEVCU: Vulin rekao šta stvarno misli o kupovini stana  i za šta se kaje
Foto: Kurir TV

nOVINARI GA POZVALI DA OBJASNI POVODOM 100 DANA RADA vLADE sRBIJE

(KURIR TV) O AFERI TETKA U KRUŠEVCU: Vulin rekao šta stvarno misli o kupovini stana i za šta se kaje

Politika -

KRUŠEVAC - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je pogrešio što je kako je naveo, rekao istinu u vezi sa kupovinom stana u beogradskoj opštini Zvezdara i dodao da se kaje što je u tom slučaju postupio po zakonu.

Vulin je u Kruševcu, gde je prisustvovao predstavljanju rada Vlade Srbije u prvih 100 dana, zatražio da nadležni organi, kako je rekao, još jednom provere sve detalje u vezi kupovine tog stana.

foto: Kurir TV

"Ne tražim opravdanje, stan sam kupio pre šest godina kada nisam bio deo izvršne vlasti, kad sam mogao samo da se nadam da ću biti vlast. Iskreno se kajem što sam rekao istinu, što nisam razmišljao kako ona zvuči. Nisam trebao reći da mi je pomogla porodica, trebao sam da ne kažem istinu", kazao je ministar.

foto: Vladimir Šporčić

Prema njegovim rečima, podaci o tome kako je kupio stan poznati su već šest godina. "Dve godine se mediji neprekidno bave time. Pisali su da imam kuće na Senjaku, na Bežanijskoj kosi, Grčkoj, Portugalu.... O mom stanu, odnosno polovini stana, se više pričalo nego o svim pljačkaškim privatizacijama ili imovini političara od 2000. godine", rekao je Vulin.

On je naveo da je zvanično i javno prijavio kupovinu stana ali i da je mogao da prijavi taj stan na suprugu ili nekog drugog člana porodice. "Pogrešio sam, trebao sam da postupim kao ovi za koje ste otkrili da imaju jahte po Hrvatskoj", kazao je Vulin.

- Nekada nisam bio ministar vojni, a sada jesam... Eto, vidite, to ima svoju cenu... O polovini mog stana tvitovalo se i lajkovalo više nego o bilo kojoj pljačkaškoj privatizaciji... Da smo tome tako posvetili možda bi neko i odgovarao - rekao je Vulin ponovivši više desetina puta "kajem se" i "trebao sam" ponovivši po ko zna koji put:

foto: Kurir TV

"Iskreno se kajem što sam rekao istinu i što nisam razmišljao kako ta istina zvuči i što nisam uradio bilo šta drugo.. Nije trebalo da kažem kako je to urađeno i da mi je pomogla porodica... Kajem se što sam postupio po zakonu, mogao sam da prijavim na suprugu, majku, oca... Sve što sam imao, uložio sam u taj stan". Vulin je dodao i da u pravnim državama "ima neka pretpostavka nevinosti, a nikom od vas to nije palo na pamet", rekao je obraćajući se novinarima.

foto: Vladimir Šporčić

Podsetimo, ministar Vulin izbegavao je pitanja novinara u vezi sa ovom temom, neko vreme.

(Kurir.rs/Beta/EPK/Foto: Kurir TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track