Vučić: Poštovaćemo sporazum o pravosuđu na Kosovu, ali neka nam ne drže predavanja
Foto: Fonet

Uključivanje srpskih sudija

Vučić: Poštovaćemo sporazum o pravosuđu na Kosovu, ali neka nam ne drže predavanja

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vlasotincu da će sprovođenje sporazuma o pravosuđu na Kosovu, odnosno uključivanju srpskih sudija u kosovsko pravosuđe, biti obavljeno u petak ili u ponedeljak, jer je Srbija pouzdan partner.

Komentarišući izjave iz Evropske unije, koja je navela da žali zbog nesprovođenja sporazuma o pravosuđu na Kosovu, Vučić je rekao da je Srbija na to "već naučila".

"Neki kasne u formiranju Zajednice srpskih opština četiri godine i šest meseci, od aprila 2013. godine ako se ne varam. I ne pada im na pamet da urade to, i imaju podršku od mnogih iz sveta... Bolje da me ne vuku za jezik", rekao je Vučić.

On je dodao da će to uskoro biti obavljeno jer Srbija nikoga ne obmanjuje i pouzdan je partner. "A i jedni i drugi neka razmisle da li to mogu da kažu. Srbija će da ispuni šta je obećala. A oni drugima neka drže predavanja", rekao je Vučić.

Portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič izjavila je u utorak da EU žali zbog nesprovođenja sporazuma o pravosuđu na Kosovu i da očekuje da se poštuje utvrđeni rok o uključivanju srpskog sudskog osoblja u kosovsko pravosuđe.

"Uvek ću podržavati Srpsku listu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će uvek podržavati Srpsku listu jer preko nje Srbija ima uticaj na svojoj teritoriji. "Što se nas tiče mi ćemo da podržimo Srpsku listu jer time i Srbija ima uticaja na svojoj teritoriji", rekao je Vučić novinarima u Vlasotincu. On je kazao da neko mora da se bori za život i bezbednost Srba na Kosovu te da je to posao Srpske liste.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track