PRAVI HAOS: Goran Vesić hoće fotelju gradonačelnika Beograda za 50. rođendan!
Foto: Stefan Jokić

Ne odustaje od mesta šefa Beograda

PRAVI HAOS: Goran Vesić hoće fotelju gradonačelnika Beograda za 50. rođendan!

Politika -

Iako gradski menadžer ima minimalne šanse da se kandiduje za gradonačelnika, to ga ne sprečava da krene u prilično neukusnu samopromociju

Gradski menadžer Goran Vesić odavno je pikirao fotelju gradonačelnika Beograda i već mesecima vodi ubedljivo najagresivniju kampanju, kako u javnosti tako i u SNS, čiji je funkcioner.

Aktuelni gradski menadžer Vesić ima minimalne šanse za kandidaturu, ali ga ta činjenica ne sprečava da krene u prilično neukusnu samopromociju ka jedinom cilju - fotelji gradonačelnika prestonice.

- Nijedno istraživanje mu ne ide naruku, jer je njegov rejting izuzetno negativan. Međutim, on je odlučio da poveća sebi šanse i koristi svaku moguću priliku da se slika i pojavi u javnosti i tako stvori privid da je jedino on zaslužan za svaki završen posao u gradu.

Znate i sami da ga ima bukvalno svuda, obilazi gradilišta, spomenike i vrtiće, otvara obnovljene parkiće, uveličava proslave i kulturne manifestacije... Svaki poduhvat gradske vlasti želi da predstavi kao svoj. To što je Mali u defanzivi otkako je najavljena njegova ostavka samo je ohrabrilo Vesića da bude još agresivniji - objašnjava naš izvor.

foto: Beta

Sagovornik Kurira iz redova naprednjaka otkriva da se Vesić još više angažovao na lobiranju unutar stranke.

- Taj deo posla je, naravno, nevidljiv za javnost, ali on pokušava da privuče što više ljudi na svoju stranu, pre svega želi prevlast u Gradskom odboru Beograda. Zna da mu većinsko raspoloženje u stranci nikako ne ide u prilog. Naprednjaci jednostavno ne mogu da mu oproste dosovsku prošlost - kaže naš sagovornik.

Profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković ocenjuje da je Vesić zauzeo prostor čim mu se ukazala prilika da bude u centru pažnje.

- Već dugo je Siniši Malom istekao rok političke upotrebe, što je i Vučić odavno najavio. Prostor koji se tad otvorio iskoristio je Vesić i videćemo da li je to njegova samopromocija ili najava da on zaista bude rešenje SNS za gradonačelnika. Daleko je to od sigurne pozicije, jer Vesić ima brojna negativna brojanja, ulogu u prethodnoj formaciji i loš rejting. Očigledno je da SNS odbija da igra na jednog igrača - objašnjava Stojiljković za naš list.

Vesić nije odgovarao na naša pitanja u vezi sa svojim planovima u Beogradu i ambicijama za period posle gradskih izbora.

foto: Printscreen

Gužva na startu

PRIPREME ZA MARTOVSKU TRKU

Izbori za novu gradsku vlast najverovatnije će biti održani u martu sledeće godine, u redovnom terminu. Već sada je izvesno da će među kandidatima za prvog čoveka prestonice biti i aktuelni predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, Vesna Rakić Vodinelić kao kandidat Nove stranke, Čedomir Jovanović u ime LDP, a najverovatnije i bivši gradonačelnik Dragan Đilas kao kandidat opozicionog bloka. Kandidat DS bi trebalo da bude Dragan Šutanovac, a kandidaturu je najavio i Ljubiša Preletačević Beli.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Stefan Jokić, Beta, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Kuma dala alibi Zoranu Marjanoviću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track