SRDAČAN SUSRET SA BIVŠIM OFICIROM JNA: Amir Reko gost Zorana Živkovića u Novoj stranci
Foto: Promo

Saradnja na temeljima politike mira

SRDAČAN SUSRET SA BIVŠIM OFICIROM JNA: Amir Reko gost Zorana Živkovića u Novoj stranci

Politika -

Bivši oficir JNA, a potom komandant 43. Drinske brigade Armije BiH, Amir Reko, koji je leta 1992. godine, rizikujući sopstveni život, od sigurne smrti spasio 45 srpskih civila iz sela Bučje, bio je u četvrtak gost Zorana Živkovića u prostorijama Nove stranke.

Ugostivši Reka u prostorijama Nove stranke, Zoran Živković iskazao mu je zahvalnost, u svoje lično i u ime svih građana Srbije, na njegovom herojskom delu. Budući da je Reko danas na čelu narodnog pokreta "Most 21", razgovaralo se i saradnji ovog pokreta i NOVE stranke. Tim povodom, Reko i Živković iskazali su saglasnost da su Most 21 i NOVA podjednako opredeljeni za politiku mira, te da je to osnov buduće saradnje ove dve organizacije. Kako su naveli, saradnja će se temeljiti na unapređenju odnosa među narodima u regionu, kao i na konačnom obračunu sa prošlošću koja rehabilitacijom politika konflikata iznova preti novim tenzijama na Balkanu, saopštila je Nova stranka.

NOVA podseća da je Amir Reko srpske civile spasao samo tri dana nakon što su mu srpske paravojne formacije spalile majku i druge članove porodice u njegovom rodnom selu Gudelj. Svojim junačkim delom, uprkos tragediji koju je preživljavao, Amir je dokazao da je čovečnost ipak nadvladala svirepost koju je rat raširio među narodima, navodi se u saopštenju.

Danas, kao lider narodnog pokreta „Most 21“, ističe da naziv ovog pokreta jasno ukazuje na cilj njegovog postojanja: uspostavljanje pokidanih veza među narodima u BiH,a time i nove snage koja će pokrenuti promene na Balkanu.

(Kurir.rs/Foto: Promo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track