ŽIVKOVIĆ OŠTRO O SASTANKU VUČIĆA I HOJT JIA: Prestati sa laganjem građana Srbije!
Foto: Dragana Udovičić

Poseta funkcionera Stejt departmenta uzburkala domaću javnost

ŽIVKOVIĆ OŠTRO O SASTANKU VUČIĆA I HOJT JIA: Prestati sa laganjem građana Srbije!

Politika -

BEOGRAD - Lider Nove stranke Zoran Živković oštro je u nedelju reagovao na poruke visokog funkcionera Stejt departmenta Brajana Hojt Jia, kao i, sa druge strane, na, kako smatra, neadekvatan odgovor srpskih zvaničnika.

foto: Fonet

Živković je na društvenoj mreži Tviter izneo svoje viđenje posete koja je uzburkala diplomatske krugove, nakon poruke Jia Srbiji da je "moguće sedeti na dve stolice, ali ne istovremeno".

"Dakle, šta je Pera pisar, poznatiji kao Hojt Brajan Ji, naredio Aleksandru Vučiću? Da prizna nezavisno Kosovo, da uhapsi svoje korumpirane rođake i pajtaše, da oslobodi medije i da prestane da laže građane Srbije. Odmah! Sutra će Aleksandar Vučić da nas laže o tome", naveo je Živković.

Podsetimo, Vučić je u nedelju, na konferenciji za medije upriličenoj nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, istakao da je tokom razgovora sa američkim zvaničnikom Brajanom Hojtom Jiom "branio interese Srbije".

foto: Damir Dervišagić

"Vama mogu da kažem da sam radio čisto i odgovorno i da sam branio interese Srbije", rekao je Vučić, podvukao da je na sastanku govorio o nezavisnom odlučivanju Srbije i tome da se prvo njeni građani pitaju za svoju budućnost, ali i dodao da će detalje pomenutog susreta saopštiti tek danas.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track