RUSKI PATRIJARH POKLONIO IKONU RADOVANU KARADŽIĆU: Evo o kom svecu je reč!
Foto: Profimedia

gest

RUSKI PATRIJARH POKLONIO IKONU RADOVANU KARADŽIĆU: Evo o kom svecu je reč!

Politika -

Ruski sveštenik koji je desna ruka patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila, uz posebnu posvetu poslao je nedavno prvom predsedniku Republike Srpske i haškom optuženiku Radovanu Karadžiću prelepu ikonu, otkriva Radovanov brat Luka Karadžić.

Prema njegovim rečima, ikonu koju je poslao prvi patrijarhov čovek, koji se smatra najuticajnijim u pravoslavlju, odnosno prvim među jednakima, Radovanu će odneti u januaru, kad ode da ga poseti u Hag.

"To je jedna mala predivna ikona Svetog Stefana. Bio sam iznenađen kad je stigla čak iz Rusije i od kakvog čoveka i duhovnika, i Radovan se mnogo iznenadio, ali i oduševio kada sam mu to javio. On jedva čeka da mu je donesem. Ovo je bio prelep gest, koji ga je ganuo i ostavio bez teksta", kaže Luka.

On navodi da vera pomaže Radovanu da istraje u svojoj borbi.

"Mnogo mu je značilo i mnogo ga je ohrabrilo kad je nedavno njega i sve druge Srbe u Hagu posetio vladika Atanasije. On je dugo razgovarao sa njima i svima im je to prijalo", kaže Luka.

Inače, patrijarh Kiril izjavio je nedavno da o Srbiji uvek razmišlja o posebnim osećanjima i da se kada dolazi u našu zemlju oseća kao da je kod kuće.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track