ZASTRAŠIVANJE: U povratničkom selu Ljubožde na Kosovu ispisani uvredljivi grafiti protiv Srba

uvredljivi natpisi

ZASTRAŠIVANJE: U povratničkom selu Ljubožde na Kosovu ispisani uvredljivi grafiti protiv Srba

Politika -

U selu Ljubožde kod Istoka gde se nedavno vratilo 13 srpskih porodica, sinoć su nedaleko od kuće u kojoj žive Srbi ispisani grafiti uvredljive sadržine.

Povodom sinoćnjeg incidenta, ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izrazio je zabrinutost, te je zatražio od nadležnih institucija bolju zaštitu Srba, navodi KIM radio.

On je istakao da su "uporni da opstanu na svojim ognjištima, u svom selu i zato im se mora obezbediti sigurnost i moraju se izbeći ovakvi incidenti, koji imaju za cilj da povratnike u selo Ljubožde ponovo nateraju da napuste Kosovo", rekao je Jevtić.

Povratnici Ljubožde, ali i u bilo kom drugom povratničkom mestu nisu nikada i nikome bili pretnja, istakao je ministar Jevtić, navodi se u saopštenju.

"Ljudi koji su se vratili, žele samo da ostvare svoja osnovna prava od kojih je prvo i osnovno, pravo na slobodan život bez zastrašivanja. Mi čvrsto stojimo uz te ljude i oni od strane ministarstva na čijem sam čelu imaju svaki vid podrške da ostanu u Ljuboždi. Ovakvi incidenti i ovako loše poruke nas neće pokolebati u nameri da vratimo sve one koji žele da se na Kosovo vrate", rekao je on.

Jevtić je podvukao da nadležni organi moraju raditi svoj posao i da svakom građaninu Kosova obezbede sigurno okruženje.

"Moja poruka svima koji ovakve incidente čine, jeste da odustanu od provokacija, nasilja i svega onoga što nosi probleme u životu običnih ljudi", poručio je Jevtić.

(Kurir.rs/radiokim.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track