POPOVIĆ: Tužiću KRIK zbog lažnih informacija! Novac od presude uplatiću za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja
Foto: Dragana Udovičić

MINISTAR U VLADI SRBIJE

POPOVIĆ: Tužiću KRIK zbog lažnih informacija! Novac od presude uplatiću za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja

Politika -

Ministar Nenad Popović najavio je danas tužbu protiv novinara istraživačke mreže KRIK jer već drugi dan zaredom objavljuju o njemu lažne informacije, a u saopštenju je naveo lažne tvrdnje zbog kojih se odlučio na taj potez. Popović primećuje da su novinari KRIK-a objavili lažne informacije o njemu sa ciljem da naruše njegov ugled i diskredituju ga kao političara i nosioca državne funkcije.

U saopštenju Popovića se navodi: "Laž broj 1: KRIK me je prvo optužio da imam kompanije u ofšor zonama koje se pominju u Rajskim papirima, da bi se kasnije ispravili i rekli da nikada nisu tvrdili da posedujem kompanije u tim ofšor zonama.

Laž broj 2: KRIK je izrekao tvrdnju da je agencija Eplbi odbila da za mene uradi predlog prenosa mojih kompanija u ofšor zone iz "Rajskih papira". KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog "kontroverznih poslova u Rusiji". To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao.

Laž broj 3: KRIK je izneo tvrdnju da u svom posedu imam kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima. To je treća laž. Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri.", kaže Popović.

O svemu navedenom ke, kako ističe, u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.

"Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK-a, a sav novac koji dobijem od presude uplatiću na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja", rekao je ministar Popović.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

"Rajski papiri" otkrivaju paklene zavere! Svetski mocnici, ali i jedan srpski ministar preselili bogatstvo u ofšor zemlje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track