HRUSTANOVIĆEVA TUŽI BORKA STEFANOVIĆA: On objavio da se srela sa Bajdenom, ona tvrdi da nije
Foto: Nebojša Mandić

pada tužba

HRUSTANOVIĆEVA TUŽI BORKA STEFANOVIĆA: On objavio da se srela sa Bajdenom, ona tvrdi da nije

Politika -

Bivša gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović demantovala je navode iz nove knjige Borka Stefanovića da se srela sa tadašnjim američkim kongresmenom Džozefom Bajdenom u Vašingtonu.

"Naime, avgusta 2003. godine, delegacija Grada Beograda koju sam kao predsednica Skupštine grada Beograda predvodila i u kojoj su bili Željko Ožegović, predsednik opštine N. Beograd, Petar Moravac, predsednik opštine Zvezdara, i Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, boravila je u SAD u sklopu International Visitor Lidership programa u organizaciji Stejt departmenta.

Borko Stefanović, foto: Zorana Jevtić

Imali smo mnogobrojne sastanke i susrete na kojima je cela delegacija uvek bila prisutna, a po potrebi i naš tadašnji ambasador u SAD, Ivan Vujačić. Borka Stefanovića, tada tek pristiglog, mladog nameštenika u ambasadi u Vašingtonu, za sve vreme boravka nismo ni videli.

Ni Bajdena nismo ni videli ni čuli. Sastanak je bio sa njegovim savetnikom i šefom kabineta Majkl Halcelom. Borko Stefanović ni na jednom, pa ni na ovom sastanku nije bio prisutan. To je bar lako dokazati.

S obzirom na nerazumno, neistinito, netačno, maliciozno i politički štetno informisanje javnosti iz samo Stefanoviću poznatih razloga, prinuđena sam da podnesem tužbu za klevetu, što činim prvi put u životu.

Sav iznos koji ću izvesno dobiti po presudi, uplatiću najboljem polazniku Diplomatske akademije pri MSP Srbije tekuće godine, uz želju da ne krene diplomatskim stopama Borka Stefanovića", napisala je Hrustanovićeva.

(Kurir.rs/Danas)

Foto Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je policija otkrila ubicu vlasnika pekare iz Beograda?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track