SIMBOLIČNO: Siniši Malom u klinici Dr Laza Lazarević uručili fantomke
Foto: Printscreen

Dar za šefa Beograda

SIMBOLIČNO: Siniši Malom u klinici Dr Laza Lazarević uručili fantomke

Politika -

Gradonačelnik od pacijenata psihijatrijske bolnice na poklon dobio ulje na platnu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je ovih dana renovirane objekte klinike „Dr Laza Lazarević“ u Padinskoj skeli, a poklon koji je tamo dobio više je nego simboličan - slika na kojoj su lica s fantomkama!

To je, naime, mnoge na društvenim mrežama asociralo na slučaj noćnog rušenja u Savamali, kada su ljudi koji su nosili fantomke porušili taj deo grada.

- U poseti bolnici „Laza Lazarević“, Sinišu Malog dočekalo je neprijatno iznenađenje - poklon slika sa tri lika s fantomkama. Slike su poklon pacijenata ove bolnice koji pohađaju slikarsku radionicu - napisali su na Tviteru aktivisti Inicijative Ne davimo Beograd.

Sa Malim su u ovoj poseti bili i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, načelnica Gradske uprave Beograda Sandra Pantelić, kao i direktorka ove ustanove Ivana Stašević. Slike su na poklon dobili i Antić i Lončar, ali na njihovim nisu bili fantomi kao na onoj za Malog, već labud i sove.

Mali juče nije odgovarao na naša pitanja ovim povodom, pa smo ostali uskraćeni za odgovor na pitanje da li i on u ovome vidi neku simboliku.

Podsetimo, pomenuti slučaj rušenja u Savamali, koji se odigrao aprila 2016, još uvek nije dobio epilog, tako da se ne zna ko su lica koja su s fantomkama na glavi rušila u tom delu grada. Predsednik Aleksandar Vučić je jednom prilikom rekao da je reč o „kompletnim idiotima“ i da iza tog rušenja stoji vrh gradske vlasti.

Kurir / K. B. - B. K.

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Novo vršnjačko nasilje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track