SARADNJA: Velika korist privredi od USAID
Foto: Fonet

Uslovi poslovanja u Srbiji

SARADNJA: Velika korist privredi od USAID

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u video-poruci istakla da je taj projekat USAID ispunio ulogu i pomogao Srbiji u evropskim integracijama

Američka agencija za međunarodni razvoj je preko Projekta za bolje uslove poslovanja obezbedila 19,5 miliona dolara za pospešivanje privrednog rasta u Srbiji, rečeno je juče u Beogradu na obeležavanju završetak tog projekta.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u video-poruci istakla da je taj projekat USAID ispunio ulogu i pomogao Srbiji u evropskim integracijama.

Ocenila je da je veliki napredak bio u reformi izdavanja građevinskih dozvola i reformi inspekcija, koje su doprinele efikasnijoj borbi protiv sive ekonomije, zatim u oblasti radnog prava, primeni zakona i razvoju tržišta rada.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je novinarima da je od projekta USAID u proteklih sedam godina privreda imala veliku korist jer je pomogao da se donesu mnogi zakoni ali i da se smanje parafiskalni nameti.

-Nadam se da ćemo nastaviti saradnju jer ima još toliko toga da naučimo od naših kolega - kazala je Mihajlovićeva.

Ambasador SAD Kajl Skat rekao je da je Projekat za bolje uslove poslovanja jedan od najuspešnijih koji je američka vlada imala sa Srbijom.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track