MOGERINIJEVA LJUTITO NAPUSTILA SASTANAK SA HARADINAJEM: Evo šta joj je Ramuš rekao pre nego što je izletela iz sale!
Foto: EPA

Atmosfera bila napeta od samog početka

MOGERINIJEVA LJUTITO NAPUSTILA SASTANAK SA HARADINAJEM: Evo šta joj je Ramuš rekao pre nego što je izletela iz sale!

Politika -

BRISEL - Evropska unija (EU) danas je otkazala zakazanu konferenciju za štampu sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, koja je trebalo da bude održana posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje, javlja Radio slobodna Evropa (RSE), a Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice Federike Mogerini, je kao razlog navela "agendu".

foto: AP

Prema izvorima RSE, koji su prisustvovali sastanaku, atmosfera je od samog početka bila napeta, a kulminirala je kada je Haradinaj, navodno, insistirao na jačem angažovanju Sjedinjenih Država u dijalogu.

"Ona (Federika Mogerini) je ovo uzela lično i nervozno napustila sastanak i nije se više vratila", rekao je izvor za RSE.

foto: AP

Konferencija za štampu je deo dnevnog reda kada se jednom godišnje održava Savet za stabilizaciju i pridruživanje.

To je bio slučaj u četvrtak sa Srbijom ili u sredu sa Albanijom, kao i u ranije sa drugim državama regiona, podseća RSE.

Inače, na zvaničnom Tviter nalogu Maje Kocijančič, portparolke Mogerinijeve, nema nijednog tvita o današnjem sastanku s Haradinajem, varnicama, ali ni objašnjenja o otkazivanju zajedničke konferencije.

Štaviše, na njenom Tviteru dominiraju postovi sa slikama najviših zvaničnika Srbije - predsednika Vučića i premijerke Brnabić, koji su prethodnih dana razgovarali s Mogerinijevom u Briselu o dijalogu s Prištinom.

Kasnije u toku dana, Maja Kocijančić je negirala ove tvrdne i u kratkoj izjavi ipak tvrdi da Mogerini nije napustila sastanak.

(Kurir.rs/Fonet/EPK/Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO KO SU UBIJENI SVEDOCI ZLOČINA OVK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track